Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Atatürk İlkokulu bünyesinde 22 kurs açıldığını belirterek bu kurslara toplam 432 kursiyerin devam ettiğini söyledi. Atatürk İlkokulu’nun bir anlamda halk eğitim merkezi gibi değerlendirdiklerini belirten Kubilay, talep gelmesi halinde kursların hafta sonu ve yaz tatilinde de süreceğini açıkladı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kurs ziyaretlerini sürdürüyor.

ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kaymakam Kubilay kurs ziyareti kapsamında önceki gün Atatürk İlkokulu’nda devam eden kursları ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, İlçe Halk Eğitim Merkezi Vekili Necmi Akman da hazır bulundu.

“2015 YILINDA 6 BİN 500 KURSİYERE ULAŞTIK”

Kaymakam Kubilay Atatürk İlkokulu bünyesinde Halk Oyunları’ndan Osmanlıca’ya Gitar Kursu’ndan Çocuk Bakılıcılığı Kursu’na kadar 22 kurs açtıklarını söyleyerek bu kurslara 432 kursiyerin devam ettiği bilgisini verdi. Kurs ziyaretlerinde yetkililerden bilgi alarak kursiyerlerden kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Kubilay “Halk eğitimi önemsiyoruz. Bu nedenle Çerkezköy’de geniş çaplı bir halk eğitim kampanyası başlattık. Halk Eğitim Merkezimiz dışında okullarımızı da değerlendiriyoruz. 2015 yılında şimdiye kadar 6 bin 500 kursiyere ulaştık” dedi.

“DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Halk Eğitim Merkezi organizasyonunda düzenlenen kursların bir yandan istihdama katkı sağlarken bir yandan da sosyal ve kültürel yaşama olumlu katkısı olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay “Okullarımızı da Halk Eğitim Merkezi gibi değerlendiriyoruz. Bu şekilde daha çok kursiyere ulaşma imkanı buluyoruz.” Diye konuştu.



“HERKESE UYGUN BİR KURS VAR”

Kaymakam Kubilay Halk Eğitim Merkezi bünyesinde mutlaka herkese hitap edecek bir kursun bulunduğunu söyleyerek “Sizlerin istemesi kurs açmak için yeterlidir. Çerkezköy’ün her noktasına mahallesine girmek istiyoruz.” dedi. İngilizce Kursu ziyaretinde kursiyerler Kaymakam Kubilay’a düzenlenen kurslar için teşekkür ederek, kursların verimli geçtiğini söylediler. Kursların yaz tatili ve hafta sonları da devam etmesini isteyen kursiyerler bu şekilde zamanı daha elverişli şekilde değerlendirmiş olacaklarını ifade ettiler. Bunun üzerine Kaymakam Kubilay, kursların yaz tatili ve hafta sonu da sürdürülmesi için talimat verdi.

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kursların devlet-vatandaş diyaloğunun sağlanmasında önemli bir araç olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, daha çok kursiyere ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Kaymakam Kubilay Halk Oyunları, Gitar ile Bağlama Kurslarında kursiyerden birer gösteri izledi. 
Editör: TE Bilisim