Çerkezköy Bakış - Cengiz Topel Caddesi üzerinde Çerkezköy Tepe Camii Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerin katkılarıyla yapılacak ve külliye şeklinde inşa edilecek olan cami projesinin temeli geçtiğimiz yıl aralık ayında atıldı. Ancak geçen süre içinde maddi imkansızlıklar nedeniyle sadece bodrum katı tamamlanabildi.
Cami külliyesinin tamamlanması için yoğun çaba sarf eden Çerkezköy Tepe Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Galip Güngör, projenin hayırseverlerin yardımıyla tamamlanacağını ifade ederek, hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

“DEMİR VE ÇİMENTOYA İHTİYACIMIZ VAR”

İnşaatın son durumu hakkında bilgi veren Güngör, “Camimizin temeli 31 Aralık 2020 tarihinde atıldı. Temel atma törenimize sayın valimiz, kaymakamımız, il müftümüz, ilçe müftümüz geldi. O günden bugüne biraz yol kat ettik. Fakat pandemi dolayısıyla biraz maddi sıkıntılar yaşadık. Gittiğimiz yerlerden gerekli yardımı alamadık. Bundan sonra söz veren arkadaşlarımız, iş insanları var, bize yardımcı olacağını söylediler. İnşallah bekliyoruz. Kimsenin böyle bir hayır işine hayır diyeceğini düşünmüyorum. Bodrum katın kabası bitti. Üst kısım yapılıyor. Bundan sonra çatı kısmına geçeceğiz. Daha tabii ona zaman var. Bayağı bir eksiklerimiz var. Özellikle demir ve çimentoya ihtiyacımız var.” dedi.

“HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

Şu anda sadece cami bölümünü yaptıklarını ifade eden Güngör, “Diğer bölümler daha henüz başlamadı. Şu anki tek amacımız Ramazan Ayına kadar hiç değilse bodrumun bir kısmını ibadete açabilmek. Tabii ki burada bütün iş hayırseverlere düşüyor. Kendilerinden yardım bekliyoruz. Bize yardımcı olurlarsa minnettar oluruz. Biz sadece burada bir aracıyız. İnşallah arzu eden yardım etmek isteyen vatandaşlarımız gelip irtibat kurarlarsa biz de kendilerine elimizden geldiğince yol göstermeye çalışırız. Olur da bir hayırsever vatandaş der ‘ben minareyi yaptıracağım, minareye ismimi verir misin?’ derse başımız üstüne, iki tane minaremiz var. Bunun dışında 3 tane bloğumuz daha var. Onlara da isim verebiliriz. 3 blok kapsamında müftülük, yatılı kuran kursları, konferans salonu, düğün salonu, taziye evi, kreşler gibi bölümlerimiz olacak. Oralara da ismini vermek isteyen hayırseverlerimiz olursa kendilerine minnettar oluruz. Bugüne kadar emeği geçen tüm hayırseverlerimize ve sayın Belediye Başkanımız Vahap Akay’a gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı kendilerine teşekkür ederim. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sayın Kamil Çetintaş’a ve yönetim kurulunun yaptığı bağışlar için de kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Diğer hayırseverlerden de yardım bekliyoruz.” dedi.

BAĞIŞ HESABI

Güngör, “Cumhuriyet Mahallesi Feyzullah Toprak Konutları Karşısı No:1’de faaliyet gösteren Çerkezköy Tepe Camii ve Yaşatma Derneği’ne vatandaşlar derneğin TR400020500009566482300001 nolu iban hesabına bağış yapabilir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim