Çerkezköy eski Belediye Başkan Yardımcılarından 70 yaşındaki Habib Bilgin tedavi gördüğü İstanbul’daki hastanede hayatını kaybetti.

Çerkezköy Belediye meclis üyeliğinin yanı sıra Ali Ertem döneminde Belediye Başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Habib Bilgin bir süredir tedavi gördüğü İstanbul’daki Gazi Osman Paşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Bilgin’in yarın (pazartesi) memleketi Of’ta toprağa verileceği öğrenildi.   

HABİP BİLGİN KİMDİR?

1950 Trabzon Of doğumlu olan Habip Bilgin, ilk ve ortaokul eğitimini Of’ta tamamladıktan sonra Trabzon Lisesi’ni bitirdi. Vatani görevini tamamladıktan sonra T.C. Ziraat Bankası Of Şubesi’nde memur olarak çalışmaya başlayan Bilgin, iki yıl sonra Ankara Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçiş yaparken, 2 yıl burada çalıştıktan sonra tekrar Ziraat Bankası’na döndü. 1990 yılına kadar Ziraat Bankası’nın çeşitli kademelerinde görev yapan Bilgin, 1990 yılında kendi isteği ile Ziraat Bankası’ndan ayrılarak İstanbul’da özel bir kuruluşta yönetici olarak çalışmaya başladı.
1998 yılında emekli olan Bilgin, 2004 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti’den Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi seçildi ve 9.5 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.
Bilgin, evli ve 6 çocuk babası.
 

Editör: TE Bilisim