Çerkezköy Bakış - Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında çeşitli kısıtlamalar getirildi. Bu kapsamda geçen hafta başlayan belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaması bu hafta da devam edecek.
28 Kasım Cumartesi saat 20.00'den 29 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Pazar akşamı saat 20.00'da başlayan kısıtlama ise 30 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'da sona erecek.

65 YAŞ VE ÜSTÜ İLE 20 YAŞ ALTINA KISITLAMA

65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlara yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da sürüyor. Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. 20 yaş altı gençler ve çocuklar ise 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.
Marketler ise sabah 10.00 ile akşam 20:00 saatleri arasında hizmet verecek.

“BU TEDBİRLERİ ALMAYA MECBURUZ VE ALACAĞIZ”

Kovid-19 vakalarının artması ve alınan yeni tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Bilim Kurulu'nun her türlü hazırlığı, çalışmayı yürüttüğünü dile getirerek, "Tabii burada vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediğini, kapalı mekanlarda bakıyorsunuz sigara içmeye varıncaya kadar bunları yaptıklarını görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz. 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz, özellikle maske, mesafe ve hijyen, bunlar çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor. Tabii biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı bu adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.” ifadelerini kulandı.
 

Editör: TE Bilisim