Kapaklı Ordulular Derneği’nin geleneksel hale getirdiği hamsi şöleninde 700 kilo hamsi kızartılarak davetlilere ikram edildi. Kapaklı Ordulular Derneği Başkanı Murat Soytürk programda yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek “Geleneksel hale getirdiğimiz hamsi şöleni etkinliğimizin 3’üncüsünü düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Çerkezköy Bakış - Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen geleneksel Hamsi Şöleni’ne yoğun ilgi gösterildi.
ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ
Dernek binası önünde dün 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ile İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, mahalle muhtarları ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.
81 İLDEN GÖÇ ALAN BİR ŞEHİR
Programın açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni yıllardır takip ettiğini ifade eden Mandalı, “Kendilerini tebrik ediyorum” dedi. Kapaklı’nın, ülkemizin 81 ilinden göç alan bir şehir olduğunu ifade eden Mandalı, bir yandan Kapaklı kültürünü yaşatmaya çalışırken, bir yandan da vatandaşların geldikleri şehirlerin kültürlerini yaşatmalarına destek vermeye çalıştıklarını belirtti. Mandalı, “Böyle devam ederse kimse birlik beraberliğimizi bozamaz” ifadesini kullandı.
KARDEŞÇE YAŞAMALIYIZ
Bu gibi güzellikleri Türkiye’nin doğusunda ve güneydoğusunda da görmeyi temenni ettiğini belirterek konuşmasını sürdüren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ülkemizin doğusunda ya da güneydoğusunda adeta savaş olduğunu, bunun bir an evvel sonlandırılması gerektiğini kaydetti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü anımsatarak konuşmasını sürdüren İrfan Mandalı, Türkiye’de çeşitli etnik kökenlerden insanların bir arada yaşadığını belirterek “Bizim hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı altında kardeşçe yaşamamız gerekiyor”  dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Soytürk de Hamsi Şöleni’nde yaklaşık 700 kilogram hamsi tüketildiğini ifade etti. Geleneksel hale getirdikleri hamsi şöleni etkinliğinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediklerini belirten Soytürk, bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Soytürk şölene katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Editör: TE Bilisim