Çerkezköy Bakış- Kış ayının yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi’nde hareketli günler yaşanmaya başlandı. Araçlarının kışlık bakımını yaptırmak isteyen vatandaşlar, oto tamircilerin yolunu tuttu.
Araç sürücülerine kışlık bakımların yapılması konusunda uyarıda bulunan Mertcan Oto’da usta olarak görev yapan Emre Aydın, soğuk hava koşullarında araçların verimli olarak kullanılabilmesi için bazı önlemlerin alınması gerektiğini, sürücülerin olumsuzluklarla karşılaşmamaları için araçlarda motor yağından antifrize kadar kontrol edilmesi gereken birçok nokta olduğunu vurguladı.

PERİYODİK BAKIM ÖNEMLİ

Aydın “Öncelikle akü önemli. Ondan sonra antifriz önemli. Antifriz bakımı şöyle, ölçüm cihazımızla aracın antifrizini ölçüyoruz. Eğer belli bir derecenin altındaysa değişmesi gerekiyor. Aksi takdirde kışın arabanız donar ve aracınıza zarar verir. Aracınızın aküsü de eğer zayıfsa değiştirilmesi gerekiyor. Akü elektrikçiler tarafından ölçülüyor. Akünüz zayıfsa sabahları aracınız çalışmaz. Ya takviye yapmak zorunda kalırsınız ya da aracınızı ittirmeniz gerekebilir. Aracı ittirmek zararlıdır. Aracı ittirdiğiniz zaman triger gibi parçalara zarar veriyor. O sebepten ötürü özellikle kış aylarında ölçümü yapıldıktan sonra akünüzü değiştirmeniz gerekiyor. Uzun yola gidecek vatandaşlarımızın lastiklerini iyice kontrol ettirmesi gerekiyor. Kar lastiği özellikle kar yağdığında daha iyi bir yol tutuşu verdiği için önemi çok yüksektir. Uzun yola gidecekler aynı şekilde araçlarının bakımından emin olmayanlar triger bakımı, aracın normal periyodik bakımlarını yapması gerekiyor. Periyodik bakımdan kastımız yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi bunların kontrol edilmesi ve düzenli olarak değiştirilmesi gerekiyor.   Aracınızda triger dediğimiz bir kayış var, bazı araçlarda kayış bazı araçlarda zincir var. Bu kayışın veya zincirin düzenli olarak belli kilometreler aralığında değiştirilmesi gerekir. Özellikle kış aylarında havalar soğuduğu zaman kayışlar sertleşme yapar, uzun yolda kopma riski çok yüksektir. Keza aynı şekilde baskı balata da çok önemli bir parça. Aracın yürüyeni ile alakalı bir parçadır. Baskı balatanız da eğer zayıfsa uzun yolda sürücülere sıkıntı yapar. Yola çıkmadan önce aracın kontrol edilmesinde fayda var.” dedi.  

Editör: TE Bilisim