Çerkezköy Bakış - Zeki Algur İlkokulu’nda görev yapan 2. sınıf öğretmenleri Selma Kaya, Keziban Ateş, Seçil Karadeniz, Mehmet Koray Yaman, Sabriye Taşkın’ın işbirliğinde deyimler ve atasözleri maket sergisi düzenlendi.

150 ÖĞRENCİ KATILDI

Öğrencilerin soyut kavramları somutlaştırarak daha iyi kavramaları amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında öğretmenler 32 atasözü ve deyimi belirledi. Öğrenciler kendilerine verilen bu atasözü ve deyimleri hayal güçlerini kullanarak makete dönüştürdü. 150 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrencilerim yaptığı maketler düzenlenen sergi ile beğeniye sunuldu.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Okulun konferans salonunda açılan maket sergisinin açılış törenine, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Volkan Aksoy, Arif Zenginal, İsmail Apaydın, Zeki Algur İlkokulu Müdürü Öner Ayaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezerek tek tek maketler hakkında bilgi aldı. ‘Aslan yattığı yerden belli olur’, ‘Damlaya damlaya göl olur’, ‘Aç köpek fırın deler’, ‘Eşeği sağlam kazığa bağla’ gibi deyim ve atasözlerinin maketlerinin sergilendiği sergi büyük ilgi gördü.   

Editör: TE Bilisim