Çerkezköy Bakış - Nurullah Narin Ortaokulu’nda düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü  Hüseyin Gümüş ve Okul Müdürleri katıldı.

KODLAMA ATÖLYESİ KURULDU

Kodlama Bilişim sınıfının açılış töreninde konuşan Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç, hayırsever Kemal Kaya’ya teşekkür etti. Dinç, “Okulumuz Bilişim sınıfı hayırsever Kemal Kaya tarafından 25 adet notebook bilgisayar ve robotik malzemelerle Bilişim teknolojilerine meraklı, bunu kullanan ve vefat eden oğulları Makine Mühendisi Mehmet Tunca Kaya anısına 60 bin TL’lik bir bilişim sınıfı donattılar. Hazırladığımız sınıfı ek binamız yapıldığında kodlama ve robotik ‘STEM’ atölyesine dönüştürüp, geliştirip, bilişim teknolojileri sınıfından bağımsız olarak açmak istiyoruz. Bu konuda da okulumuza yardımlarının esirgemeyen sayın Kemal Kaya beyden yardımlarını talep edeceğiz. Hazırlanan bu sınıfta kodlama yapabilirsiniz, çevresiyle etkileşim içerisinde olan robotlar ve sistemler tasarlayabilirsiniz. Elektronik bilgisi ve biraz programlama öğrenerek günlük hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz birçok ürünü geliştirebilir, tasarlayabilirsiniz. Bu sistem ayrıca Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik öğrenmek için sınırsız olanaklar sağlar. Sürekle ve bırak grafiksel programlama yazılımı, engel önleme arabası, çizgi izleyen araç, uzaktan kumandalı araba gibi çeşitli temel önceden monte edilmiş seçeneklerle birlikte balon patlaması oyunu, futbol oynama, sumo ve benzeri birden fazla oyunda kullanabilirsiniz” dedi.

“KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Dinç son olarak,  “Teknolojiyi öğrenme ve bu alanda gelime sağlamamız gerektiğini düşündüğümüzden amacımız öğrencilerimizin bunları kullanarak, teknolojik beceriler ile donatıp, gelişen teknoloji ile uyumlu bireyler haline getirmektir. Bunları kullanarak Fen, Matematik, Mühendislik öğrenmelerinin önünü açmak, en önemlisi kodlamayı öğreterek ‘İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu Tekirdağ Kodluyor’ projesine katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

“YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Okul Müdürü Musa Dinç’in ardından konuşan hayırsever Kemal Kaya, oğulları Mehmet Tunca Kaya anısına böyle bir sınıf donatma şansını kendilerine veren Kaymakam Atilla Selami Abban ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’a teşekkür etti. Kaya, okullara bilişim sınıfı yardımı yapmaya devam edeceklerini ifade ederek bir sonraki sınıfı Tekirdağ’da bulunan Hacı İlbey İlkokulu’na olacaktır” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış töreninde son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan söz aldı. Ulusan, bu projenin önemli bir proje olduğunu ve teknoloji çağında üreten nesiller yetiştirmek istediklerini kaydetti. Ulusan, çocukların geleceği kodlamak adına yapılan kodlama atölyesinin önemli bir kazanç olduğunu söyleyerek hayırsever Kemal Kaya’ya teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kesilen açılış kurdelesi ile Bilişim Sınıfı öğrencilerin hizmetine açıldı.

Editör: TE Bilisim