Çerkezköy Bakış - Kurban Bayramına sayılı günler kala Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurban satıcıları da Çerkezköy Kurban Pazarı’ndaki yerini aldı. Bu yıl Çerkezköy kurban pazarının en ağırı 1 ton 500 kilogram ile ‘Haydar’ isimli boğa oldu. 16 bin TL ile satışa çıkan ‘Haydar’ı alana bir de koç eden sahibi, pazarın en büyük kurbanlığına alıcı bekliyor.

Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar Çerkezköy-Pınarça yolu üzerinde ki hayvan satış alanında yerlerini almaya başladı.

GÖRÜCÜYE ÇIKTILAR

Kurban Bayramına kısa bir süre kala Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen Pınarça yolu üzerindeki kurbanlık hayvan satış alanı dolmaya başladı. Büyükbaş kurbanlıklar fiyatları 4 bin ile 16 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 500 ile 750 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Pazarın en ağır kurbanlığı ise 16 bin TL’den alıcısını bekliyor.

KURBANLIK ÇADIRLARI KURULDU

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yılda Kurbanlık satış alanı olarak belirlenen Çerkezköy-Pınarça yolu üzerinde ki alan yavaş yavaş dolmaya başladı. Çevre düzenlemesi belediye tarafından yapılan ve araçlar için de park alanı hazırlanan satış yerinde çadırlar kurulmaya başladı.

TÜKENMESİNİ BEKLİYORLAR

Kurbanlık hayvan satıcıları bu yıldan ümitli olduklarını belirttiler. Öte yandan alıcılar ile satıcılar arasındaki çetin pazarlıklar objektiflerimize yansıdı.
Editör: TE Bilisim