Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminde başarılı olan öğretmen ve okul müdürlerine başarı belgesi verdi. 75. Yıl Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun yanı sıra Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.
Törende 85 eğitimciye üstün başarı belgesi, 19 eğitimciye de başarı belgesi verildi.

“İYİDE, BAŞARIDA SINIR YOK”

Başarı belgelerinin eğitimcilere bayram hediyesi olduğunu ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “7 aylık bir süre geçti. Bu 7 aylık süreçte birçok okulumuzu, öğretmenimizi ve okul müdürümüzü tanıma fırsatım oldu. Tabii bu tanıma, tanışma süreci hızla devam ediyor. Genel hatlarıyla baktığımızda 43 bin 300 öğrenci var. Bu rakam çok ciddi. Türkiye geneline baktığımızda birçok şehirdeki öğrenciden daha büyük bir öğrenci potansiyeli var. Tabii nüfusumuz da 200 bin civarında. Günlük işleyen nüfus 250 bin civarında. Çok güçlü ve geniş bir eğitim ordumuz var. Milli Eğitim Bakanlığı’mız da sürekli ilçemize destek veriyor. Son atamalarda 150 öğretmen ataması oldu ilçemize. Çerkezköy eğitim kadromuz çok güçlendi. Geçtiğimiz aylarda il milli eğitim müdürlüğünde yaptığımız toplantılarda ilçe ve il değerlendirmesine katıldığımızda Çerkezköy ilçemiz her alanda hep ilk üçte yer aldı. Biz bazen birinci, bazen ikinci, bazen üçüncü olduk. Tekirdağ’ın 11 ilçesi var. Biz istiyoruz ki Çerkezköy olarak her zaman ilk birde olalım. O yüzden siz değerli arkadaşlarımızdan güçlü bir ekip ruhuyla çalışmanızı istiyoruz. Öğretmenlerimiz çok fedakar bir mesleği icra ediyorlar. Fedakar olduğunuza da yürekten inanıyorum. İyide, başarıda sınır yok. O yüzden en iyiye ulaşmak için çok çalışacağız. Öncelik hedefimiz Tekirdağ birinciliği ama onun ötesinde de hedefimiz Türkiye birinciliği. Ödül alan öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

VELİLERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte okulları ziyaret ederek öğretmenler ile eğitim ile ilgili beyin fırtınası yapmaya devam edeceklerini ifade eden Kaymakam Duru, öğrencilerin yanı sıra velilerinde çok önemli olduğuna dikkat çekerek, veli toplantılarına önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Törenin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilisim