Çerkezköy Bakış - Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek amacıyla Çerkezköy’de faaliyet gösteren hemşehri, siyasi ve STK temsilcileri bir araya gelerek Cuma namazı çıkışı Cumhuriyet Meydanında ortak bir basın açıklaması yaptılar.


“40 BİN TÜRK VATANDAŞI ŞEHİT ETMİŞTİR”
Hemşehri Dernekleri adına Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu açıklama yaptı. Hatipoğlu, Türkiye’nin Suriye konusunda almış olduğu her kararın arkasında olduğunu ifade etti.
Hatipoğlu, “Her geçen gün ayrı gelişmelere sahne olan, siyasi ve askeri harekatları ile bir satranç tahtasından farkı bulunmayan Suriye ve sınır güvenliğimiz konusunda ülkemizin almış olduğu her kararda arkasında olduğumuzu tüm dünyayı karşısına almak pahasına tek başına sürdürdüğü mücadelesinde terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı güçlü şekilde vermektedir. Ülkemize 35 yıldırı ekonomik, hukuki ve siyasi anlamda ciddi zararlar veren bölücü terör örgütü PKK, aynı zamanda çok büyük katliamlara da imza atarak kadın, çocuk, yaşlı, asker, polis, sivil ayırt etmeksizin 40 bin Türk vatandaşını şehit etmiştir. Son yıllarda ülkemiz PYD, PKK, YPG vb. isimler ile Suriye’de özellikle Fırat’ın doğusunda konuşlanan yurtdışı destekli bu bölücü terör örgütü unsurlarınca yüzün üzerinde taciz ve düşmanca eyleme maruz kalmış, son 10 günlük sürede sivil vatandaşları hedef alarak yaşlı, çocuk, bebek demeden onlarca savunmasız insanımızı da yaralamıştır.” dedi.


“TÜRK’ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”
Hatipoğlu, Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını vurgulayarak, “Biz huzur, barış ve kardeşlikten yanayız. Bu kapsamda ülkemiz tüm siyasi partilerin destekleri ile başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nı destekliyoruz. ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Arap Birliği, NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri hatta ve hatta UEFA bile ülkemizi bu haklı davamızda yalnız bırakmaya çalışarak basın ve sosyal medya yolu ile kendi çıkarları ve menfaatleri için her türlü desteği verdikleri terör örgütlerini haklı göstermeye çalışmaktadır. Bizler biliyoruz ki, asıl bölücü olan etnik ve dini temizlik de dahil olmak üzere insanlığa karşı suç işleyen sizlersiniz, bizler sadece sizlerin bu kirli oyununu bozuyoruz. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.” ifadelerine yer verdi.


DUA EDİLDİ
Konuşmanın ardından Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş’ın duasının ardından program sona erdi.


 

Editör: TE Bilisim