Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

MECLİS ÜYELERİ TANITILDI

Tarım Sokak üzerinde yapılan halk toplantısında ilk olarak meclis üyelerinin tanıtılmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday Kadir Albayrak, ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuştu.

“5 YIL EVVELİ HATILAR MISINIZ?”

Konuşmaların ardından sahneye Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay geldi. Akay, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Vahap Akay, “5 yıl evvel yine bu tarihlerde bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası diyerek yola çıkmıştık. 5 yıl önce Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bir olmuştuk bugün bakıyorum yine beraberiz. Allah hepinizden razı olsun.  5 yıl evveli hatırlar mısınız? Dereleri pis kokan, her yeri karanlık, pazarı dağınık, parkları çarpık günlerdi o günler. Sonra Çerkezköy değişim dedi. 36 yaşındaki bu genç kardeşinize güvendiniz, bizde güvenleri boşa çıkarmamak için gece gündüz çalıştık. Bizler Çerkezköy’ün üst yapısında yaptığımız hizmetlerle Çerkezköy’ü 5 yılda değiştirdik. Veliköy’de düğün salonu ve mesire alanı, Kızılpınar Mahallesi’nde cadde, sokak asfaltları ve 90 kilometrelik altyapı, Kartaltepe Piknik Alanı ve 23 Nisan Çocuk Parkı, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Çerkezköy’ün tamamında park ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştirdik. Milli Bayramlarımızı hep beraber kutladık. Yeni dünyaya gelen bebeklerimize hoş geldin dedik, yeni taşınan vatandaşlarımıza hoş geldin hemşehrim dedik, acısı olanların yanında olduk taziye çadırı kurduk. Ramazan ayında tüm Çerkezköylülerle aynı sofrayı paylaştık. Dere ıslah çalışmaları ile, kanalizasyon çalışmaları ile, yeni Pazar yerleri ile, Kültür Merkezi ile, Spor alanları ile, Çocuk oyun parkları ile, yaşam alanları ile, 118 noktada yapılan park bahçe çalışmaları ile, asfalt beton yol çalışmaları ile birçok çalışmanın altına imza attık. Sokak iftarlarında buluştuk sokak iftarlarında. 5 yıldızlı oda sofralarında iftar yapmadık. Çocuğumuzla, yaşlımızla aynı pilavı aynı tas kebabını yedik. 5 yıl böyle yaptık.” dedi.

“SİZ GÜVENDİNİZ, BİZ ISLAH ETTİK”

Akay, 5 yıl önce kendisine güvenen halkını mahcup etmediğini söyledi. Başkan Akay, “Yıldırım Beyazıt’ın en temel sorunu Kavakdere, o günleri hatırlar mısınız? Kimyasalların atıldığı, yazın kışın koktuğu yerdi burası. Şimdi devlet yatırımı getireceğiz diyen arkadaşlar var biliyorsunuz. Bu arkadaşlar bizden önce 10 yıl boyunca gözlerini yumdu. Bilen bilmeyenlere anlatsın, bu derenin bu mahalleye verdiği zorlu günleri anlatsınlar. Sonra ne oldu, siz bize güvendiniz bizde ıslah ettik. Şimdi biz bu dereyi ıslah etmek için gece gündüz çalıştık Kadir başkanımda destek oldu. Kadir başkanın kafasını şişirdik, şimdi diyorlar ki bu adam Kadir başkanla kavgalı. Benim kavgamda, sevdamda Çerkezköy. Ben buraya yatırım almak için herkesle kavga eder, sonra gider boynuna sarılır gönlünü almasını bilirim arkadaş. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne ne oldu söyleyelim. 6 aydır bu mahalleden sadece ve sadece yağmur suyu akıyor. Şimdi Kumlu Geçit mevkiinde de aynı hattı yapacağız. İçme suyu hattını da yenileyip asfalt çalışmaları ile buraları kendine getireceğiz.” diye konuştu.

“30-40 GÜN GEZMEKLE OLMAZ”

Akay, isim vermeden Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’yı eleştirdi. Akay, “Kumlu Geçit mevkiine bir park yaptık. Bu parkta çok yakıştı mı? Yakıştı. Bak bu yapılanları, yapılacakları anlaman için buraları bilmen lazım bilmen. 30-40 gün gezmekle olmaz bu iş olmaz. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin tüm çevresini yaşam alanı haline getireceğiz. Bu mahallenin bir temel sorunu daha var. Burada yapılan düğünler var. Bu düğünler yapılacak. Halı sahanın olduğu bölgeye bir kapalı düğün salonunu hemen yapacağız. Sonra, Tarım sokağı örnek cadde haline getireceğiz. Tarım sokakta 7 örnek caddeden birisi olacak.” ifadelerine yer verdi.

HERKESİN BAŞKANIYIM”

Akay, konuşmalarını şöyle sürdürdü: Daha mutlu Çerkezköy için mücadele ediyoruz. Onlar bu şehri yönetirken bu şehir içine kapanıktı. 5 yılda Çerkezköy’ümüzde hiçbir ayrım gayrım yapmadan, ayırmadan ayrıştırmadan siyaseti bir kenara koyarak, herkesin siyasi görüşüne saygı duyarak eli vicdanında adil bir Belediye Başkanı olmaya çalıştım. Başka partili olup bana oy veren kimseyi pişman etmedim. Herkesi bir arada tutarak hizmet etmeye çalıştık. Bugün herkes ‘başkanım sana oy verebilirim’ diyor. Bugün herkesin başkanı diyoruz ve o günden bugüne herkesin belediye başkanı olduk. Siyaset kin gütmek, bilgisiz konuşmak değil, kötü konuşmak ve konuşturtmak değildir. Benim siyasetimde sevgi var, saygı var, alçak gönüllük var. Yeni 5 yıl içinde herkesin başkanı olarak oylarınıza talibiz. Yani sevgili hemşehrilerim, atıp tutarak, algı oluşturmaya çalışarak bir yere varılmaz. Benden söylemesi. Bunları yapacağınıza gönülleri kazanmaya çalışın. Bakın meydanlarda binlerle buluşuyoruz. Demek ki gönülleri kazanmışız. Gönülleri kazanmasaydık bu meydanlarda ablalarımı, annelerimi, kardeşlerimi bir araya getiremezdik.  Şimdi haftaya pazarı bekliyorum. Bu pazar bana inanın birlikte kazanalım.”dedi.

Editör: TE Bilisim