Çerkezköy Bakış - 1953 Hayrabolu doğumlu olan Tahsin Akgün, 1978 yılına kadar Hayrabolu’da çiftçilik yaptı.  1979 yılında Çerkezköy’e gelen Akgün, 1994 yılından 2007 yılına kadar Gazi Mustafa Kemal Paşa (GMKP) Mahallesinde azalık yaptı. GMKP Mahallesinden ayrılarak 2007 yılında Bağlık Mahallesi olan mahallenin ilk muhtarı seçilen Akgün, “Muhtarlık benim aklıma bile gelmezdi. Arkadaşlar ısrar etti. O dönem nüfus 7 bin civarıydı. 5 kişi aday olduk. Yaklaşık 3 bin seçmen vardı. Ben 875 oy olarak muhtar oldum. Bu 4. dönemimize başladığımda da 17 bin 850 nüfusumuz var.  Seçmen sayımız 10 bin 181. Yine 5 aday ile yarıştık. 2 bin 890 oy olarak muhtar seçildim.” ifadelerini kullandı.

“İLK ZAMANIMDA YOL DAHİ YOKTU”

Bağlık Mahallesindeki ilk muhtarlık dönemine değinerek sözlerine devam eden Akgün, “İlk muhtarlık dönemimden bugüne kadar benim için her şey çok güzel geçti. İlk zamanımda yol dahi yoktu buralarda. Bir sağlık ocağı vardı. Yanında eczanesi de yoktu. Şimdi her şeyimiz var. Taziye evi, mahalle evi, park. Hemen hemen her şeye sahibiz. Yeni dönemde beklediğimiz şeylerden bir tanesi ise Bağlık Viyadüğü’nün yapılması. Bunun yanı sıra dere ıslahı da gerekli. Bir de ilkokul sözü almıştık Vahap Başkan’dan. Ayrıca projeler arasında buraya bir Spor Kompleksi de yapılacağı görülüyor.” dedi.

“AYRIM, GAYRIM ASLA OLMADI”

Kimseyi diğerinden ayırmadan aynı şekilde elinden geleni yaptığını belirten Akgün, “2014 yılından itibaren de Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini de yürütüyorum. Mahallemden çok memnunum. Bana değer verdiler. Aldığım oydan ve bunun sürekli artarak büyümesinden verilen değer de kendini belli ediyor. Benim burada büyük, küçük, genç, yaşlı herkesle aram çok iyi. Mahalleme güvenim de tam. Onlara güvendiğim kadar kimseye güvenmem. Burada herkesin Tahsin Amcasıyım. Ayrım, gayrım asla olmadı. Bundan sonra da olmaz. Her gün burada işimizin başında mahallemize hizmet için durmadan çalışıyoruz. Yetkilerimiz dahilinde elimizden gelen kadar onlara yardımcı olup ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yapacak bir şeyimizin olmadığı yerde ise yardım istedikleri konunun en üst makamdaki yetkilisi kim ise onunla bir araya gelerek yine vatandaşlarımızın sorununa çözüm bulmak için durumu oradaki yetkiliye de iletiyoruz.  Yani iyi günde, kötü günde mahallelisinin yanında olan bir muhtar olmaya çalışıyoruz. Sevinçlerimizi paylaşırsak daha da mutlu oluruz. Üzüntülü günlerimizde bir arada olursak acıyı biraz daha hafifletmiş oluruz. Herkesin bir biri ile iyi anlaştığı, birbirine destek verdiği bir bağlık olsun istiyoruz. Bunun için de örnek olmaya çalışıyoruz. Ben tekrar bana destek veren ve bana inancını eksiltmeyen Bağlık Mahallesine teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim