7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için seçime katılacak siyasi partiler, milletvekili aday listelerini en geç bugün mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek.

Çerkezköy Bakış -
Seçime katılacak siyasi partiler aday listelerini, bugün en geç saat 17.00'ye kadar, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verecek.

EN GEÇ SAAT 17.00’DA TESLİM EDİLECEK

YSK’nın aldığı karara göre, siyasi partilerin, milletvekili aday listesi verilmesinin son günü olan bugün mesai bitimine kadar en az 41 il seçim çevresinde milletvekili aday listesi vermesi gerekecek. 41 il seçim çevresinden az sayıda milletvekili aday listesi bildiren siyasi partiler, seçime katılamayacak.

BAĞIMSIZ ADAYLAR İÇİN DE SON GÜN

Aynı ilin birden fazla seçim çevresi olması halinde, siyasi partilerin her seçim çevresi için ayrı ayrı milletvekili aday listesi vermesi zorunlu olacak. Aksi halde o il seçim çevresinde seçime katılma şartları oluşmayacak. Bir siyasi parti, 41 il seçim çevresinden fazla ilde milletvekili aday listesi verdiği halde, birden fazla seçim çevresi olan illerde, hiç aday bildirmediği veya eksik bildirdiği seçim çevresinde eksikliği tamamlamadığı takdirde o seçim çevresinde seçime katılamayacak. Bugünden sonra milletvekili aday listesini bildirmediği iller için milletvekili aday listesi veremeyecek. Bağımsız adaylar için de son bugün son gün.

KESİN LİSTELER 24 NİSAN’DA İLAN EDİLECEK

Siyasi partiler, milletvekili aday listesinin verilmesinden sonra, ancak eksik aday listesini tamamlayabilecek veya varsa maddi hataları düzeltebilecek, 7 Nisan'dan sonra milletvekili aday listesini bildirmediği iller için milletvekili aday listesi veremeyecek. YSK, 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız aday listelerini ilan edecek.

SEÇİMLER PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Seçmenler, tüm yurtta, 7 Haziran Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arasında oy verecek. Saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak. Yurtiçinde 53 milyon 765 bin 231, yurtdışında ise 2 milyon 867 bin 658 seçmen bulunuyor. Seçim tarihine kadar 18 yaşını dolduran yurt içinde 1 milyon 47 bin 192, yurt dışında 56 bin 66 yeni seçmen oy kullanacak.
Editör: TE Bilisim