Çerkezköy Bakış - Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva eşi Şennur Kozuva ile birlikte Kızılpınar Mahallesinde kadınlarla bir araya geldi, onlarla sohbet edip istek, talep ve önerilerini dinledi. Programa, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şebnem Koç, meclis üyesi adayları ve çok sayıda kadın katıldı.

“5 YIL NEDEN YAPMADIN BUNLARI?”

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Kök, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirdi. Kök, “60 gündür adayımızla beraber sahadayız. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ziyaretlerimizle vatandaşın isteklerini, dertlerini dinliyoruz. Gördük ki Çerkezköy’e son 5 yılda hiçbir şey yapılmamış. 2014 yılında Tekirdağ’ın Büyükşehir’e kavuşmasına rağmen ciddi bütçe olmasına rağmen hiçbir şey yapılmamış. Kızılpınar, Veliköy hak ettiği değeri alamamış. CHP’li Belediye Başkanı sanki 5 yıl Çerkezköy’ü kendi yönetmemiş gibi yaptıklarını anlatmak yerine, çıkmış önümüzdeki 5 yılda bunları, şunları yapacağız diyor. Yahu 5 yıl neden yapmadın bunları? Kızılpınar’a ne yaptın? Son 1 yılda Büyükşehir’in yaptığı beton, asfalt yol dışında maalesef Kızılpınar’a hiçbir şey yapılmadı. Kızılpınar’a ikinci sınıf muamele yapıldı. Önceden var olan parklar yıkıldı, yerine yeni parklar yapılmadı. Spor salonu boşaltıldı, yıkıldı. Kızılpınar’ın girişinde bulunan Trakyum olarak bilinen lokanta boşaltıldı. Keşke oraya güzel bir yatırım yapılsaydı. Onun oradan boşaltılmasının Çerkezköy Belediyesine maliyeti 2 trilyon. Bunu kendi cebinden ödemedi. Bu para sizlerin, bizlerin vergilerinden çıkan paralar. Büyükşehir Belediyesi geldiği gibi suyu yükseltti. Kızılpınar’a hak ettiği yatırımların hepsi başkanımla gelecek. Başkanım diyorum çünkü 31 Mart’ta sizlerle birlikte onu başkan yapacağız. Yaparsa Kozuva yapar.” dedi.

“HEP İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRDÜNÜZ”

Kızılpınar’ın ikinci sınıf muamele gördüğünü belirten Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “31 Mart akşamı sizleri belediye meydanına şimdiden davet ediyorum. Bu güzel topluluk bizi başkan yapacak. Bizim başkanlıkla ilgili bir sıkıntımız yok. Dedik ki yüzde 58’le gelmek istiyoruz. Sizleri gördükten sonra bu hedefi 60’lara çıkartıyorum. Kızılpınar, bugüne kadar yani bu son 5 senenin içerisinde hep ikinci sınıf muamele görmüştür. Son iki ayda girmediğimiz sokak, cadde kalmadı, gördüğümüz manzara gerçekten içler acısı. Geçen hafta burada bir pazar ziyareti yaptık. Pazarın hali gerçekten içler acısı. Allah sizlere kolaylık versin. O pazarda dolaşırken kendimden, Çerkezköylü olmaktan utandım. Bir proje yapılırken düşünülerek yapılması lazım. Kılzılpınar her şeyin en iyisine layık. Kızılpınar Çerkezköy’ün 3’te1’i fakat Kızılpınar sürekli AK Parti’nin yanında olduğu için buraya hiçbir şey yapılmadı ve bundan sonra da yapılmayacak. Kızılpınar’ın o kadar çok şeye ihtiyacı var ki. Düğün salonu lazım, taziye evleri, altyapı yol lazım, her şey lazım. Çerkezköy Belediyesi’nin 2018 yılındaki bütçesi 166 milyon, yaklaşık 120 milyon para da Büyükşehir’den geliyor. Yıllık bütçe 300 milyon gibi bir rakam. 5 senede toplam 1 buçuk katrilyon gibi bir bütçeye sahip olan belediyeden bahsediyoruz. Bu paraya göre yapılan bir hizmet var mı? Bana göre yok. Bir tane parkınız dahi yok. Hep ikinci sınıf muamele gördünüz.” ifadelerini kullandı.

“NE VARSA BİRLİK BERABERLİKTE VAR”

“Allah birlik beraberliğimizi bozmasın” diyen Kozuva, “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı dönemimde su fiyatlarını düşürelim dedik. Büyükşehir bakıyor dediler. Tekirdağ’da CHP’de Çerkezköy’de. Kendi aralarındaki kavgadan dolayı bu su fiyatları düşmedi. Geldiğimizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 1 Nisan günü su fiyatlarını yüzde 50 düşüreceğiz. Kızılpınar’ın şu anda polis merkezine ihtiyacı var. Bu CHP Belediyesi ile olacak iş değil.  Mahallede bankaya ihtiyaç var, bu da CHP belediyesi ile olmaz. Kadınlarımızın evlerinde işe ihtiyacı var. Allah kısmet ederse, Çerkezköy genelinde 800 tane fabrika var. Hepsi ile ilişkilerim iyidir. Kızılpınar’da ve Çerkezköy’de hiçbir kadınımızı işsiz bırakmayacağız. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Ne varsa birlik beraberlikte var. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.
Kozuva’nın konuşmasının ardından proje tanıtımına geçildi.

Editör: TE Bilisim