Çerkezköy Bakış - Koronavirüs (kovid-19) salgının Türkiye’de görülen ilk vakasının ardından “Meslek Lisesi, Memleket Meselesi” sloganı ile işe koyulan ve okul bünyesinde bulunan Kimya Teknolojileri bölümünde el ve ortam dezenfektanı ile kolonya üretimine başlayan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışmalara aralıksız devam ediyor.



Çerkezköy’ün yanı sıra başta Tekirdağ olmak üzere tüm Trakya’nın dezenfekte ihtiyacını karşılayan Kimya Teknolojileri bölümü öğretmenleri ve öğrencileri, pandemi boyunca dezenfekte ürünleri ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.
Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Kimya teknolojisi alanı olarak okulun üretim atölyesinde temizlik malzemeleri ürettiklerini, bunun yanı sıra pandemi döneminde kolonya ve el dezenfektanı üretmeye başladıklarını kaydetti. Yaklaşık 8 aylık süreçte Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve İstanbul’daki birçok kamu kurum ve kuruluşuna temizlik malzemesi ve dezenfektan ürünlerinin satışını ve pazarlamasını yaptıklarını ifade eden Güldez, yaklaşık 200 ton ortam dezenfektanı, 50 ton el dezenfektanı, yaklaşık 10 ton kolonya ve 100 tona yakın temizlik malzemesi teslim ettiklerini kaydetti.



El dezenfektanı üretiminde okulların isteğine göre toplu kullanım amaçlı olduğu gibi bireysel kullanım amaçlı küçük ebatlarda el dezenfektanı üretebildiklerini dile getiren Güldez, “Özellikle anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri için bu ürünlerimiz çok yoğun talep gösteriyor. Biz bu ürünleri ücret karşılığında verebildiğimiz gibi ihtiyacı olan okullarımıza da ücretsiz olarak verebiliyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim