Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi tarafından ‘yol sirkülasyon’ projesi kapsamında geçtiğimiz Haziran ayında Öztrak, bir süre önce de Atatürk caddesinin büyük bir bölümü tek yöne döndü. Tek yön uygulamasının ardından ilçenin can damarı olan bu iki caddede trafik daha karmaşık bir hale geldi. Vatandaşlar  ve sürücüler ise duruma tepki gösterdi.
Bu tepkilere rağmen CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geri adım atmadı.  Yerel seçimlere yaklaşık 1 yıl kala Başkan Akay aday adaylığını açıklamasa da seçim çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Akay, ilçedeki dernekleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Akay, tek yön uygulamasına değindi.  İlçedeki trafik sorunun çözümü için radikal bir karar alarak tek yön uygulamasına geçildiğini anımsatan başkan Vahap Akay, “Yaptığımız düzenlemelerle trafiği rahatlattık. Bu yöndeki düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Yol Sirkülasyonu Projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddelerimizden 200’den fazla ağaç söktük. Bu ağaçlar yaşamaz dediler, ağaçları katlettiğimizi söylediler. O ağaçlarımızın bakımlarını yaptık. Hepsi filizlendiler. Bahar aylarında yeşillenecekler ve kentimizin çeşitli noktalarına dikilecekler” dedi.

SİZCE TRAFİK RAHATLADI MI?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “Yaptığımız düzenlemelerle trafiği rahatlattık.” sözünü  sosyal medya hesabımızdan paylaştık ve takipçilerimize ‘Sizce trafik rahatladı mı?” diye sorduk. Gelen yüzlerce yorumun neredeyse tamamı ‘rahatlamadı” yanıtını verdi ve Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirdi. Yorumlarda Çerkezköy trafiği Hindistan ve Çin’deki trafiğe benzetildi.

Editör: TE Bilisim