Çerkezköy Bakış - Türkiye’nin Batı kesimleri bu sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına girdi.
Marmaraereğlisi’nde öğle saatlerinde çıkan hortum ve sağanak yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Hortum nedeniyle ağaçlar kökünden söküldü, bir evin balkonu kısmen çöktü, işyerlerinin pergolaları, masa ve sandalyeleri uçtu. İlçede maddi hasar oluşurken, can kaybı ve yaralananın olmadığı öğrenildi.
 

VALİLİKEN AÇIKLAMA

Tekirdağ Valiliğince Marmaraereğlisi'nde yaşanan küçük çaplı, kısa süreli hortum nedeniyle herhangi can kaybı veya yaralanma ihbarı alınmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün meteorolojik verilere göre yapılan uyarının ardından öğle saatlerinde ilçe merkezinde sağanakla başlayan küçük çaplı ve kısa süreli hortum/fırtına olayının meydana geldiği anımsatıldı.

Hortumun bazı hasarlara neden olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlçe merkezi Sahil Caddesi'nde 20 - 25 binanın çatısının zarar gördüğü (İki tanesi zarar görmüş, diğerlerinden kiremit/çatı kaplaması uçmuştur), 1 adet evin balkon duvarının çöktüğü, 1 adet binanın çatı demirinin uçtuğu, buna bağlı olarak sahilde bazı yeme-içme mekanlarının zarar gördüğü, 2 adet balıkçı restoranının hasar gördüğü, herhangi bir can kaybı ve yaralanma ihbarının alınmadığı, ilçe imkanları ile olaya müdahale edildiği AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarına başlandığı saygıdeğer hemşerilerimizin bilgisine sunulur."

Editör: TE Bilisim