Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güney Kore menşeli Hyosung Tekstil Fabrikası’nın Genel Müdürü Mun Seon Kim, çoğunlukta Roman vatandaşların yaşadığı Bağlık Mahallesi Küme Evler Mevkiini beraberindeki fabrika yetkilileri ve çalışanları ile birlikte ziyaret eti.
Genel Müdür Kim hediye paketleri dağıtılmadan önce kısa bir konuşma yaptı.

Konuşmasına değerli kardeşlerim diye başlayan Kim, “Ben Çerkezköy de bulunan Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil Firmasının Genel Müdürü Mun Seon Kim. Bugün sizleri ziyaret etmek ve sizleri tanımak istediğim için mahallenize geldim. Beni kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.” dedi.

“BİZLER ATALARINIZI VE BİZİM TOPRAKLARIMIZ İÇİN AKAN KANLARINIZI HİÇ UNUTMADIK”

Güney Kore için savaşan Türk askerlerinden bahseden Kim, “1950’de sizlerin değerli atalarınız, bizleri ve topraklarımızı müdafaa etmek için 3 bin 365 kilometre yol kat ederek Güney Kore topraklarımıza toplamda 56 bin 536 kahraman gönderip, bizlerin bugünlerde burada sizlerle buluşmamıza vesile olmuşlardır. Toplamda 724 Türk askeri şehit olmuş, kanları bizlerin toprakları için akmıştır. Bizler atalarınızı ve bizim topraklarımız için akan kanlarınızı hiç unutmadık ve akan kanlarınızın kurumalarına ve unutulmalarına hiç müsaade etmedik. Atalarınızın kanları, Güney Kore var oldukça bizde emanet olarak her daim saklı kalacaktır. Kardeşliğimizin ve kader birliğimizin sembolü olan bu küçük okul hediyelerini lütfen kabul ediniz. Sizler atalarınızın bizlere emanetisiniz. Bu arada Çerkezköy de 350’nin üzerinde Türk vatandaşı için istihdam olanağı yaratan firmamız, sizlerle birlikte kalkınan ve büyüyen Hyosung ailemiz içinde ayrıca tüm Türk vatandaşlarına teşekkürü borç biliyorum. Ne zaman bir şeye ihtiyacınız olursa unutmayın, atalarınızın dostları, Çerkezköy’de sizlerle bir arada buradalar.” dedi.
Ardından Genel Müdür Kim ve beraberindekiler hediye paketlerini verdi. Ardından Genel Müdürü Kim ve beraberindekiler Mevlana İlkokul Müdürünü ziyaret edilerek öğrenciler için hediye paketleri bıraktı.

Editör: TE Bilisim