Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi tarafından Şubat ayı başında hizmete sunulan İkram çeşmesi yaz döneminde bakıma alınmıştı. Havaların soğuması ile birlikte sabahları İkram Çeşmesi’nden yeniden çorba akmaya başladı.

“SICAK ÇORBANIN ÖNEMİ BÜYÜK”


Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan Amfi Tiyatro yanında hizmet veren İkram Çeşmesi’nden her sabah işe giden veya gelen işçiler, okula giden öğrenciler için sabah çorbasının ikram edileceğini belirtti. Yeniden hizmete açılan ikram çeşmesinde işe giden veya işten gelen işçiler ile okula giden öğrencilerin sabah çorbalarını yeniden içmeye başladığını ifade eden Akay “Sabah erken saatlerde uyanarak, okuluna, işine koşturan vatandaşlarımız için sıcak bir çorbanın öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Bu nedenle İkram Çeşmemizi yaz dönemindeki bakımın ardından yeniden hizmete soktuk” diye konuştu.

HER GÜN FARKLI ÇORBA


İkram Çeşmesi'nde en geç saat 06.30’da çorbanın hazır olacağını ve vatandaşların çeşmedeki çorba bitene kadar içebileceklerini dile getiren Akay “Her gün çorba dağıtımı olacak. Üç vanası olan bu çorba çeşmesinden vatandaşlarımız her sabah 06.30 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorbalarını içmeye devam edebilecek”. Hafta içerisinde hizmet veren İkram Çeşmesi’nden her gün değişik çorba çeşitleri akacak. Her gün çorbanın bitmesi ile birlikte temizliği yapılan çeşmenin hijyeni için gerekli özen de gösterilecek” dedi.
Editör: TE Bilisim