Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon yaptığı açıklamada on bir ayın sultanı Ramazan ayının tüm müslümanlar için hayırlar getirmesini diledi. Ülke olarak zor günler geçirdiklerini kaydeden Kalyon “İslam aleminin kurtuluşu Yüce Kitabımız Kur’an’a ve Efendimiz, Peygamberimiz (s.a.v.)in sünnetine tabi olmaktan geçer.” dedi.

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon yaptığı açıklamada tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. 

“RAMAZAN AYI TEFEKKÜR AYIDIR”


Ramazan ayının manevi ikliminin müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyen Kalyon “İslam aleminin kurtuluşu Yüce Kitabımız Kur’an’a ve Efendimiz, Peygamberimiz (s.a.v.)in sünnetine tabi olmaktan geçer. Ramazan ayı müslümanlar için bir tefekkür ayıdır. Bu vesileyle Ramazanı tefekkür etmiş olarak geçirmiş olmayı, İslâm Birliğinin kurulmasına vesile olacak çalışmaların yapılmasını, İslam kardeşliğinin tesisini, ülkemizde birlik ve huzurun sağlanmasına vesile olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

“ÜLKE OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ”


Ülke olarak zor günler geçirdiklerini kaydeden Kalyon “Ülkemizde huzur yok, İslâm kardeşliğinin yerini ırkçılık almış. Birliğimiz, dirliğimiz bozulmuş. Anarşi, terör gemi azıya almış. Her gün yeni bir olay, yeni bir patlama, yeni şehitler. Bu haberlerle uyanıyoruz. Ülke olarak, millet olarak tarihin en kanlı, en hain, en alçak saldırılarına hedef oluyoruz. Bir felaketin matemi henüz bitmeden, bir acının yarası henüz sarılmadan başka bir acı, başka bir matem yüreğimizi yakıyor. Diğer taraftan işçilerimiz, emeklilerimiz, çiftçimiz, köylümüz, esnafımız, sanayicimiz, tüccarımız büyük sıkıntılarla karşı karşıyadır. Her beş gencimizden biri işsizdir. Her 100 kişiden on biri işsizdir.

“ALIN TERİMİZ FAİZ LOBİLERİNE GİDİYOR”


Alın terimiz, emeğimiz faiz lobilerine gidiyor. İsraf ediliyor. Yolsuzluk ve yoksulluk artıyor. Rüşvet bir hak oldu. Rüşvetsiz iş görülmüyor. 13 yılda mevcut  Ak Parti iktidarı 651.1 milyar lira faiz ödemiştir. 2016 yılı için 56 milyar faiz ödemesi öngörülmüş ilk dört ayında da takriben 20 milyar lira ödenmiştir. Toplamda Ak Parti iktidarının 14 yılında 707 milyar faize ödenmiş olacak. 651,1 milyar lira faizi kime ve niçin ödedik? 2016 yılında da 56 milyar ödeyeceğiz. Madem borcumuz yok bu faizi neden ödüyoruz? 2002 yılı sonunda 15,5 milyar dolar olan dış ticaret açığı 63,3 milyar dolara çıkarak rekor kırmaya devam etmektedir. 2002 yılında 0,6 milyar dolar olan cari açık 2015 yılı sonunda
32.2 milyar dolara çıkmıştır.” ifadelerine yer verdi.

“EKONOMİ ÇIKMAZA DOĞRU SÜRÜKLENİYOR”


Ekonominin çıkmaza doğru sürüklendiğini öne süren Kalyon “Çocuklarımız milli, manevi değerlerden uzak yetiştiriliyor. Okullarda verilen eğitim hem eksik, hem de yetersiz. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimiz yozlaştırılmış, değer algımız değiştirilmiştir. Ahlaksızlık artmıştır. Boşanmalar artmıştır. Hırsızlık ve kapkaç olayları artmıştır. İntiharlar artmıştır. Yolsuzluk ve rüşvet zirve yapmıştır.
Din ve dindarlık kisvesi altında her türlü melanet işlenmektedir.” diye konuştu.

“İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ ZARAR GÖRECEKTİR”


Almanya Federal Parlamentosu’nda kabul edilen sözde ermeni soykırımı tasarısına da değinen Kalyon “Alınan bu karar aslında kendi soykırımlarını örtbas etme gayretlerinden başka bir mana ifade etmez. Her bir Avrupa ülkesinin başta Afrika ülkelerinde olmak üzere ne derece soykırım yaptığının şahidi tarihtir. Kimin soykırım yaptığının ortaya çıkması için arşivlerin açılması ve ilim adamlarının bu incelemeleri yapmaları gerekir. Elbette böyle bir kararın kabulü bizim açımızdan kabul edilemez. Alınan bu karar iki ülke arasındaki ilişkileri zedeleyecektir. Zarar verecektir. 14 yıldır Avrupa Birliği için değil de İslam birliği için çaba gösterilseydi İslam dünyası çok farklı olurdu. ‘Bir musibet bin nasihatten evladır’ demiş atalarımız.” dedi.

“ÇARE ADİL DÜZEN’DE”


Türkiye’nin, İslâm Âleminin ve tüm mazlumların kurtuluşunun Adil Düzen’in kurulmasından geçtiğini anlatan Kalyon sözlerini şu şekilde tamamladı: “İnsanlık âlemi bir arayış içindedir, zulme ve sömürüye dayalı bu düzen mutlaka yıkılacaktır.İnsanlık âlemi için Adil Düzene geçilmesi bir zarurettir ve büyük önem taşımaktadır.”
Editör: TE Bilisim