Bakış Gazetesi- Çerkezköy Belediye Toplantı Salonunda Kaymakam Atilla Selami Abban’ın başkanlığında yapılan İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısına; 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Yasin Aytekin, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Şahin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jan. Asb. Kd. Bçvş. Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Tayfun Şerifoğlu, Kurum Amirleri, Mahalle Muhtarları ve Açık Kapı personeli katıldı.
Toplantıda, ilçedeki genel güvenlik konusunda yürütülecek hizmetler, alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar görüşüldü.

AKTİF ROL ALIN ÇAĞRISI

Kaymakam Abban yaptığı konuşmada, koronavirüse ilişkin durum değerlendirmesi yaparak, muhtarlarımızın süreçte aktif rol almaları noktasında beklentilerini belirtti, onların bu anlamda karşılaştıkları sıkıntılarını dinledi.

“OKULLARIMIZA ARTIK GERİ DÖNME HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ”

Abban, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle uzun zamandır uzak kaldığımız okullarımıza artık geri dönme hazırlıklarını yapıyoruz. 21 Eylül’den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’mızın belirlediği şekliyle eğitime devam ettik. Bu kapsamda 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokullar,  8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okulları açılıyor. Bu eğitim-öğretim yılını koronavirüs etkisinde geçireceğiz ancak geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin bu eğitim-öğretim yılını verimli bir şekilde geçireceklerine inanıyorum” dedi.
Okulların açılmasıyla, okul önlerinde güvenlik tedbirlerinin artırılması, madde bağımlılığının önlenmesi ile ilgili çalışmalar yapılması gibi hususlar da toplantıda değerlendirildi.

KIŞ TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI

Ayrıca kış aylarının gelmesiyle ilçede oluşacak olumsuz hava şartlarından kaynaklanacak sıkıntıların tespiti ve giderilmesi hususunda kurumların kendi üzerine düşen görevleri yapmaları yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.
Salgın nedeniyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralının önemine tekrar vurgu yapan Kaymakam Atilla Selami Abban, “İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir.” İfadelerini kulandı.
Abban, toplantıya katılımlarından dolayı tüm katılıcılara teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim