CHP İlçe Başkanlığından istifa ederek Haziran ayı içerisinde yapılacak genel seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Hasan Demir, gazetemizin sorularını cevapladı. Demir milletvekili aday adaylık gerekçesini ‘Ülkenin durumu belli, bu durumdan ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorsak siyasi anlamda tepki vermek zorundayız’ şeklinde özetleyerek “İlçelerde emek harcamakla bu sorunlar çözülmüyor. Genel Merkezde bu rahatsız edici duruma karşı tepki vermek gerekiyor. Ortak akıldan çıkan kararla Ankara’ya Türkiye’nin gündemini değiştirmek ve önerilerimi haykırmak istiyorum” dedi.

Çerkezköy Bakış -
 CHP Tekirdağ Milletvekili aday adayı Hasan Demir gazetemizin sorularını cevapladı.
SORULARI CEVAPLADI
Yaklaşık 2 ay’lık süreçte CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevi yapan ve öncesinde kayyum heyeti başkanlığı görevinde bulunan Hasan Demir, 25 Aralık tarihinde İlçe Başkanlık görevinden istifa ederek Haziran ayında yapılacak genel seçimde partisinden Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olacağını açıklamıştı. Hasan Demir son olarak gazetemizin kendisi ile yaptığı röportajda merak edilen sorulara yanıt verdi.
“RAHATSIZ EDİCİ DURUMLARA KARŞI TEPKİ VERİLMESİ LAZIM”
CHP Tekirdağ Milletvekili aday adayı Hasan Demir, ilk olarak kendisine yöneltilen neden Milletvekili olmak istiyorsunuz sorusuna yanıt verdi. Demir, “Ülkenin durumu belli, bu durumdan ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorsak siyasi anlamda tepki vermek zorundayız. İlçelerde emek harcamakla bu sorunlar çözülmüyor. Genel Merkezde bu rahatsız edici duruma karşı tepki vermek gerekiyor. Ortak akıldan çıkan kararla Ankara’da Türkiye’nin gündemini değiştirecek ve önerilerimi haykırabilmek adına gidiyorum” dedi.
“FARKINDALIĞI HAYATA GEÇİRMELİ”
Demir, Türkiye’nin Sosyal Demokrat anlayışında farklılık yapması gerektiğini ve farkındalığı hayata geçirmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir şeyin arkasına takılıp gitmemeliyiz. Artık bir şeyleri üretmeliyiz. Siyasette yeni bir şeyler yapmak, üretken olmak, proje insanı olmak ayrıcalıktır. Sonuçta siyaset halka ve insana yakın olma sanatıdır” ifadelerini kullandı.
“ÖN SEÇİM BÜYÜK İHTİMAL OLACAK”
Hasan Demir, Tekirdağ’da aday adaylarının ön seçimle seçilmesi için aday adayları ile ortak bir payda oluşturduklarını kaydetti. Hasan Demir, “Tekirdağ’da 12’de 12 yapmış İl’in örgütleri şuan diri durumda. Örgüt motivasyonları yüksek tutup onları temsil edecek kişileri ilk olarak kendilerinin seçmesi gerektiğini kabul etmemiz gerekiyor. Eğer örgütlerden insan Ankara’ya gitmiyorsa, örgütlerden birisi orada bulunmuyorsa bu örgütler yakın zaman içinde çöküntüye uğrar. Türkiye’nin belli kaleleri ayakta. Tekirdağ’da ön seçim olduğu takdirde Türkiye’de farkındalık yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca ön seçimle daha fazla Milletvekili çıkarırız” diye konuştu.
“İSMİ GEÇEN BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR”
Çerkezköy’den kaç aday bekliyorsunuz sorusunu da yanıtlayan Hasan Demir, “Bilindik üzere Metin Dönmez ve İsmail Doğaroğlu’nun isimleri var. Bu isimlerin yanı sıra Candan Yüceer, Fedai Güven ve Ayhan Duran’ın olduğunu duydum. Duyulan isimlerin dışında belki birkaç isim daha da duyabiliriz.” yanıtını verdi.
“ÇERKEZKÖY’ÜN EN BÜYÜK SORUNU DERE ISLAHIDIR”
Çerkezköy’ün en büyük sorunun dere ıslahı olduğunu belirten Demir, kendisine yönetilen Çerkezköy’ün en büyük sorunu nedir ve Milletvekili olmanız halinde nasıl çözüm bulacaksınız sorusuna şöyle yanıt verdi: “Çerkezköy’ün en büyük sorunu dere ıslahıdır. Kar yağdığı gün ben endişelendim. Belediye Başkanımız adına da endişe duydum. Kar yağışının ardından olası bir yağmur yağsaydı ve o dereler taşsaydı bunun hesabını kim verecekti. Yeni seçilmiş bir Belediye Başkanını bu konuda kimse suçlayamaz. Belediye Başkanını suçlamak haksızlık olur. Büyükşehir oluşumunda bir İl burası ve yerine oturmayan taşlar var. Bu konuda aslında devletin bir şeyler yapması gerekir. Bu konuda gidip parlamentoda konuşup gerekirse kamuoyu yaratmak gerekiyordu. Devlet bu konuya bakmıyorsa vekil şeçilirsem Çerkezköy’de imza kampanyası başlatacağım.”
 “ÇERKEZKÖY’ÜN EN GÜZEL GÖRÜNTÜSÜ”
Dere ıslahı’nın yapılması halinde Çerkezköy’ün en güzel projesi olan Rekreasyon alanı ile Çerkezköy’ün hak ettiği görüntüsüne kavuşacağını vurgulayan Hasan Demir, “DSİ’nin ertelediği bu onarıma CHP, AKP’li vekillerin ve Belediye Başkanının sahip çıkmaları gerekirdi. Bu rekreasyon alanı yapıldığında hem Pazar yeri sorunu hem de küçük sanayi sorunu düzelecek. Çerkezköy’ün parmakla gösterecek güzel yeri olmalı çünkü Çerkezköy bunu ve bunun gibi birçok projeyi hak ediyor. Bu hak ettiği güzelliği Çerkezköy’e yapmak için gerek devletten yardım alırız, gerek sanayiden, gerekse de halktan yardım alırız” dedi.
“KOMPLİKE SANAYİNİN YANINDA ŞEHİRİN GELİŞMEMESİ AKILA YATKIN DEĞİL”
Demir, “Gelişmiş ve Türkiye’nin ilk 8 Sanayisi arasına girmiş komplike sanayinin yanında ki şehirlerin gelişmemesi akıla yatkın değil. Okullara bakıyoruz hala daha 50 kişi bir sınıfta ve ikili eğitim şeklinde devam ediyor. Bu Türkiye’nin olduğu kadar Çerkezköy’ün de ayıbıdır. Çerkezköy için bir şey düşünüyorsak iktidarı, muhalefeti bir araya gelmelidir.” ifadelerine yer verdi.
“KARARI ÇERKEZKÖY VERECEK”
Çerkezköy’den Milletvekili olan Candan Yüceer’in 4 yıllık performansını nasıl buluyorsunuz sorusunu yanıtlayan Hasan Demir, “Seçim öncesi ve seçim esnasında değerlendirmeye girmek istemiyorum. Kararı Çerkezköy’ün halkı verecektir buna eminim. Vekiller bence fark yaratmalıdır hem kendi adlarına hem de siyasi partilerinin adına. Bir vekil, örgütlerle ilgili ayrıştırmalı değil dayanışmalı olmalıdır. Belediye Başkanını örgütler belirler, vekiller değil, bu çok nettir.” şeklinde konuştu.
“İLK OLARAK ÜYEYE ULAŞACAĞIM”
Seçim çalışmaları hakkında yöneltilen soruda kendisinin seçim çalışmalarından bahseden Hasan Demir, ilk olarak üyelere ulaşacağını kaydetti. Hasan Demir, “Ön seçim olacak büyük ihtimal. Ön seçimde de üyeler oy kullanacak ve seçimde Haziran ayında yapılacak. Seçim çalışmasında ilk olarak bize oy vermiş olan üyelere ulaşacağım. Bizi seçen üyelerle çalışmak zorundayız. 20 Bin üyemiz var ve her birine ulaşmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra 257 tane köye ulaşacağım. Tekirdağ’ın bir çok İlçesinde iletişimde olduğum geniş bir kesimim var. Herkese ulaşabileceğime inanıyorum.” dedi.
“GÖREV VERİLDİ VE GÖREVE GELDİM”
İlçe Başkanlığından istifa etmesinin ardından gelen tepkilere de cevap veren Demir, “Kayyum Heyeti Başkanlığı yaptım bir süre. Ardından da kongrede aday oldum. Partililer ile yerel yönetim arasında birleştirici olmak gerekiyordu. Biz bunun örneğini gösterdik. Arkadaşlarım tarafından kayyum heyeti başkanlığından sonra tarafı olduğum Cumhuriyet Halk Partisinin içinde durdum. CHP içinde ortay payda içinde bulundum, Milletvekili aday adayı oldum bu yarın öbür gün CHP neferi olmama engel değildir.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim