ATIKSU ÇAMURU DEPOLAMA TESİSİ YAPILMASI PLANLANIYOR

İncelemelerine Veliköy Mahallesi’nde başlayan Başa “TESKİ Veliköy Mahallesi sınırları içinde bulunan ve kendisine ait olan araziye atıksu çamuru depolama tesisi yapmayı planlıyor. Yapımı devam eden Çerkezköy Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi faaliyete başladığında, arıtılan atıksudan arda kalan çamurun, Veliköy’e yapılacak olan tesiste depolanması planlanıyor” dedi.

İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK

Yapımı DSİ tarafından devam eden, Saray-Ayvacık Barajı’nda da incelemelerde bulunan Başa “Çalışmaların sürdüğü baraj faaliyete geçtiğinde ve barajda su birikmeye başlayınca bölgenin bir kısmının içme suyu ihtiyacı Ayvacık Barajı’ndan sağlanacak” dedi.

BİLGİ ALDI

İncelemelerinin ardından TESKİ Kapaklı Şubesinde, Kapaklı Belediyesi yetkilileri ile bir toplantı yapan Başa, toplantıda TESKİ’nin Kapaklı ilçesinde yürüttüğü ve yapacağı yeni yatırımlar hakkında detaylı görüşmeler yaptı. Toplantının ardından Genel Müdür Başa, beraberindekilerle birlikte Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından yakın bir zaman önce temeli atılan ve çalışmalarına hızla devam edilen Çerkezköy Kanalizasyon İnşaatı kapsamında Atıksu Terfi Merkezi inşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Başa, çalışmalar ve süreç hakkında kontrol mühendislerinden bilgi aldı.
Editör: TE Bilisim