Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3’üncüsü düzenlenen Çerkezköy Okuyor projesine bu yıl öğrenci velileri ile vatandaşlar da katılabilecek. Geçtiğimiz yıllarda ortaokullara yönelik yapılan yarışmaya bu yıl ayrıca ilkokul ve lise öğrencileri de dahil edildi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Okuyor Projesi dün Kaymakam Metin Kubilay’ın katılımı ile tanıtıldı.

TANITIMI YAPILDI


Dün saat 16:30’da Hükümet Konağı’nda yapılan tanıtım programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ile Proje Koordinasyon Biriminden sorumlu okul öğretmenleri katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ


Tanıtım programında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yapılan projede emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti. Kubilay konuşmasının devamında ise, “İleriye gidebilmemiz için okumak gerekiyor. Üçüncüsü düzenlenen bu projeye gençlerimizin yanı sıra veliler ve vatandaşların da katılabilecek olması çok isabetli olmuş. En çok Çerkezköy Okuyor diye slogan attık ve gerçekten en çok bizim okumamız ve okuduğumuzu idrak etmemiz
gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“FARKLILIK YAPTIK”


Kubilay’ın ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan proje hakkında bilgi verdi. Erdoğan, “Geçtiğimiz yıllarda sadece ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan etkinliğin 3’üncüsünde ilkokul, lise, veliler ve vatandaşlarımızın katılımını sağladık. Proje kapsamında 22 bin öğrenciyi hedefliyoruz, öğrencilerin yanı sırada öğrenci velileri ve vatandaşlarımızı da projeye dahil ederek farkındalık yaptık.” dedi.

SUNUM YAPILDI


Konuşmaların ardından proje hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Çerkezköy Okuyor yarışmasının başvuruları Mart ayına kadar devam ederken, yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar bölgelerindeki en yakın okula dilekçe ile başvurarak kayıt yaptırabilecek. Kayıt bitiminin ardından ise sınav 14 Mayıs’ta yapılacak. Sınav sonucunda ise dereceye giren ilk 3 veli ve vatandaşa plaket, ilk 40’a girenlere ise kültür gezisi hediye edilecek. Öğrencilerde ise ilk 3’e girenlere laptop, 4-5-6’ncı dereceyi elde edenlere bisiklet, 7-8 ve 9’uncu dereceyi elden edenlere mansiyon ödülü, ilk 40’a giren öğrencilere ise kültür gezisi hediye edilecek.
Editör: TE Bilisim