Çerkezköy Bakış - Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, hayırsever Serkan Karagöz ile Ahmet Çetin, THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, okul müdürleri, öğretmenler ve okul öğrencileri katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programda katılımcılar ilk olarak havacılık kursu öğrencilerinin hazırladıkları roketleri incelediler. THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül yaptığı konuşmada, havacılık kursuna destek verenlere teşekkür ettiğini ifade etti. Zümbül, “Bu çalışmayı ilçemizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Özverili çalışmalarını bize aktaran Oktay Ünlü hocamıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin özverili çalışmalarını takdir ediyorum.  Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz kurumumuza sonsuz destek veriyor. Ben kurumum adına teşekkür ediyorum.” dedi.

“6 GÜN İÇİNDE TASARIMI BİTTİ”

Zümbül’ün ardından konuşan Fizik Öğretmeni Selçuk Özel, roket tasarımının 6 gün içinde tamamlandığını söyledi. Özel, “İlçemizdeki farklı öğrencilerden oluşan bir takımız. Eskişehir’e uçuş okuluna ziyarette bulunduk ve Çerkezköy’de kurs açma teklifinde bulundu. Öğrencilerimiz de bu kursu duyunca hemen atıldılar. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. 6 günlük sürede roket tasarladık. Önümüzdeki yıllarda ülke genelindeki yarışmalara katılmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kurs öğretmenlerinden Oktay Ünlü ise, tasarlanan roketlerini teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Ünlü, “Roketimizin boyu 50 cm, 4 cm çapında. Katı yakıtla elektrik gücü verilerek 100 metre irtifaya kadar çıkabiliyor. Paraşüt sistemi ile tepe noktasından aşağıya inebiliyor.  Genç arkadaşlarımızla kısa süre içinde bu roketleri yaptık, bugünde ateşleyeceğiz.” dedi.

“ÜLKEME HAVACILIK ALANINDA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Havacılık Kursu öğrencilerinden İrem Rana Öter ise, babasının sınır bölgesinde asker olarak ülkeye hizmet ettiğini, kendisinin de ülkeye havacılık alanında hizmet etmek istediğini kaydetti.

ROKETLERİ ATEŞLEDİLER

Konuşmaların ardından kurs öğretmenleri ve öğrenciler okul bahçesinde hazırladıkları roketleri ateşlemek için pozisyon aldılar. Birkaç denemenin ardından ateşlenen iki roket başarı ile iniş yaptı.

Editör: TE Bilisim