Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası-Güvenbir Ortak Sağlık Birimi (OSGB) işbirliğiyle düzenlenen ilkyardımcı eğitimi tamamlandı. Eğitim sonunda kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün saat 14.30’da başlayan sertifika törenine Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Seymen, Sinan Sifil, Mesut Görgün, Güvenbir Ortak Sağlık Birimi (OSGB) Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Ali Çolak ile kursiyerler katıldı.

27 KURSİYELER SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI

Programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 4.Meslek Grubu Başkanı Seyfettin Belek yaptı. İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında ilk yardımın önemi üzerinde duran Belek “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk yardımcı eğitimi konusunda eğitim düzenlemeyi planladık. İlk yardımcı eğitiminin üyelerimize sağlayacağı katkıyı da göz önünde bulundurarak, Güvenbir OSGB ile işbirliği yaptık. Eğitime katılan 27 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı” dedi.

ÇOLAK: YASAL ZORUNLULUK

Güvenbir Ortak Sağlık Birimi Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Ali Çolak de sertifika töreninde bir konuşma yaptı. Kuruluşları hakkında genel bilgiler vererek konuşmasına başlayan Dr.Ali Çolak, Sağlık Bakanlığı’nın işyerlerine ilk yardımcı bulundurma zorunluluğu getirdiğini söyledi. Kategorilerine göre işyerlerinde ilkyardımcı bulundurulması gerektiğini kaydeden Çolak “Talimatlar dışında hareket eden işyerlerine kişi başı 1900-3 bin 900 lira arasında para cezası veriliyor.” diye konuştu.   

“DOĞRU MÜDAHALE HAYAT KURTARIR”

Ali Çolak, ilkyardımın önemine değinerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İlkyardım, ilaç kullanmadan olay yerinde kişiye doğru müdahalede bulunabilmektir. Bu müdahale kişinin yaşamını sürdürmesine yöneliktir. Doğru ve yerinde bir ilkyardım hayat kurtarır. İstatistiklere baktığımızda eğitimini almış kişilerin yapmış olduğu ilk yardım müdahalelerinin hayat kurtardığını görüyoruz. Ne kadar iyi bir eğitim alırsak, o ölçüde hayat kurtarmaya katkı sağlayabiliyoruz”

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmaların tamamlanması sonrasında sertifika törenine geçildi. İlkyardımcı eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler tek tek sahneye çağrılarak, kendilerine sertifikaları takdim edildi.
Editör: TE Bilisim