Çerkezköy İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun ortaklaşa yaptığı Kutlu Doğum Haftası etkinliği izleyicilerden ve protokolden tam not aldı.

Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde bir program düzenledi.

GENİŞ KATILIM YAŞANDI


Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirdikleri programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Kapaklı Belediyesi AK Parti’li Meclis Üyesi İrfan Demir, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Şube Müdürleri, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul idarecileri ve çok sayıda veli katıldı.

“EN BÜYÜK HEYECANIMIZ”


İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik daha sonra İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yavuz Kara’nın konuşması ile devam etti. Kara yaptığı konuşmada İmam Hatiplilerin en büyük heyecanlarının Nisan ayında kutlanan Kutlu Doğum Haftası olduğunu ifade ederek, “İmam Hatip Ortaokulları için yılın en büyük heyecanı Kutlu Doğum Haftası ve Kutlu Doğum etkinlikleridir. Çerkezköy’de bu İmam Hatip ikliminin oluşmasında katkısı olan başta İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı ve Enesler Örme olmak üzere, emeği geçen tüm kurum yetkililerine ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.



TEŞEKKÜR ETTİ


Programı Hz. Muhammed (sav)’ı anmak için tertiplediklerini belirten Kara son olarak şunları söyledi: “Bu program, okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetini hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslami prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahret mutluluğumuza vesile olması dileklerimle bu güzel programı hazırlamak için çalışmış olan tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum. Peygamberimizin (sav) kutlu doğumu hepimize güzellikler getirsin. Teşriflerinizden ötürü sizlere şükranlarımı sunuyorum.”

ARAPÇA ŞİİR, NAAT VE TİYATRO SAHNELENDİ


Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yavuz Kara’nın konuşmalarının ardından Tekirdağ ili genelinde düzenlenen ‘Arapça Şiir Okuma Yarışması’nda İl İkinciliği elde eden Rabia Albayrak, ‘Sana Hasretim’ adlı şiiri Arapça okudu. Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Vefa Babaoğlu’nun hazırladığı ‘İlk Müslümanlar’ adlı tiyatronun sahnelenmesiyle devam eden programda daha sonra Tekirdağ İli genelinde düzenlenen ‘Naat Yarışması’nda İl İkincisi olan Hilmi Üstündağ ‘Sevgili’ Ümmü Mektum’ adlı naatı okudu.

ORATORYO İLE SON BULDU


Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırlamış oldukları program, öğrencilerin sahnelediği oratoryo gösterisi ile son buldu.
Editör: TE Bilisim