Okul bahçesinde düzenlenen iftarın ardından  211 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı ve üniversite için gün saymaya başladı. Okul biricisi 12/G sınıfı öğrencisi Gönül Dayı’ya başarı belgesini AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe verdi.

Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Enesler İmam Hatip Lisesi bahçesinde hayırsever Hatice Meral tarafından verilen iftar yemeğine AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair,İrfan Danışmaz ve Yusuf Hayri ile Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Enesler İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsa Çetin,İmam Hatip Platform Başkanı Ercan Erdoğan, öğretmenler, veliler ile öğrenciler katıldı.


 

2012’DE YOLA ÇIKTILAR

Mezuniyet iftarına katılanlara teşekkür eden okul müdürü İsa Çetin, “Derdi bu milletin evladı güzel ahlak ile iman esaslarını yaşayan, ahiret saadetini dünyadaki işinin kalitesinde gören bir neslin arayıcısı olan ve şu anda bir kısmı burada aramızda olan mana büyüklerimiz, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğini kurarak maddi ve manevi fedakarlıklarıyla 100 yıllık şanlı, onurlu tarihi olan İmam Hatip okullarının bir şubesi de Çerkezköy’de olmalı fikriyle 2012 de yola çıktılar. Büyük bir heyecanla bu zamanların hayalini kurarak bir kısmına bizzat şahit olduğum özveri dolu çalışmalar yaptılar. Cenab-ı Hakk’ın verdiği malı ve zamanı yine Allah yolunda harcama bahtiyarlığına ermiş hayırseverler ile bölgenin en güzide okulunu hamdolsun oluşturmuş oldular. Hatta bir hayırseverimiz şimdi kendisi de aramızda binamızın temeli atılırken betonuna çeyrek altın atarak okulumuzun bilimle mücehhez maddi gücünü murad ederken harcına da zem zem suyu karıştırarak okulumuzun irfan ile manevi olarak cennet ehli insanların yetişmesine bir nevi dua hükmündeki gösterdiği davranışı aradan yıllar geçse de elbette unutulmayacak.” dedi.


 

SİZLERİ ALLAH’A EMANET EDİYORUM

Öğrencilere de nasihatlerde bulunan Çetin, “Değerli öğrenciler sizler Lemar’ın yanında zorlamayla beş derslik yapılmış küçük bir binada 10 şubeyle başladığınız eğitim-öğretime şimdi hamdolsun 41 şubeyle bölgenin en donanımlı okulu olan Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oluyorsunuz. 3 sene sizinle birlikte şehrin biraz da dışında bu okulda kader birliği yaptık. İkili eğitim yaptığımız sırada yatsı ezanını birlikte işittik, akşamın  karanlığında elektrikler kesilince hep birlikte ürkmüş, biraz da korkmuştuk. Kışın soğuğunda bazen üşüdük, peteklerin havasını birlikte aldık hatta bazılarınız bu işi kendi üzerine aldı. Soğuk mekanları hep birlikte sevgi dolu sıcak kalplerinizle ısıttınız. Biz de daima sizin yanınızda olamaya çalıştık. YGS başvurularında nasılda heyecanlıydınız. Belli etmemeye çalışsak da aslında bizler de sizin adınıza heyecanlanıyorduk. YGS’ye 20 gün kaldı, 10 gün kaldı ha gayret derken 5 vakit namazınızı aman kaçırmayın diyerek her zaman yardımcınız Allah olsun demeye çalıştık. Biliyorum sabahları bu alanda uyarılarımızı ve öğütlerimizi çokça ve sabırla dinlediniz.  Gençler İmam Hatipli olmak iyilikte bir adım önde olmaktır. Değerlerine bağlı kalmada, milletine ve mukaddesatına bilinçli bir şekilde sahip çıkmada, sevgi, saygı, merhamet, adalet, işini hakkıyla yapma, hoşgörüyle tüm insanlığı kucaklama gibi evrensel hassasiyetlerle yaşamada önder olmaktır. İmam Hatipli olmak, bütün bu düşünceler eşliğinde hayatın içinde olmaktır. Bir genç için İmam Hatip; ilkeli olmayı, inandığı gibi yaşamayı, özü sözü bir olmayı, davranışlarında tutarlı ve dürüst olmayı, düşünerek davranmayı, gaflet ve uyuşukluktan uzak durmayı, görevini hakkıyla yapmayı, çalışkan ve başarılı olmayı, başkalarını düşünme ve çevresiyle iyi ilişkiler kurmayı ifade eder. İmam hatipli olmak Cenab-ı Hakkın emirlerine uymada en hassas olmaktır.  Sünnet-i seniyyeyi hayatına yansıtmakta rehber olmaktır. Kısacası bir genç için İmam Hatipli olmak “örnek bir Müslüman” “örnek bir vatanperver”,  ve “örnek bir insan” olmayı ifade eder. Gençler namazınızdan ve takvanızdan ve ihlasınızdan son nefesinize kadar asla taviz vermeyin. Sizleri Allaha emanet ediyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından Okul birincisinin 12/G sınıfından Gönül Dayı,  okul ikincisinin 12/A sınıfından Şeyma Kirlik ve okul üçüncüsünün aynı sınıftan Bengisu Kaba olduğu açıklandı. Okul biricisi 12/G sınıfı öğrencisi Gönül Dayı’ya ise başarı belgesini AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe verdi. Ardından öğrenciler mezuniyet belgelerini aldılar.

Editör: TE Bilisim