Çerkezköy Bakış - İddiaya göre, 1999 yılından sonra alınan arsaların imar izinlerinin kaldırılarak tekrar tarla vasfına döneceği dedikodusu ortalığı karıştırdı. İş adamları, esnaflar ve arsa sahipleri bir araya gelerek Saray Belediye Meydanında bir basın açıklaması yaparak seslerini duyurmak istedi. Yapılacak olan basın açıklaması öncesi polis ve jandarma ekipleri tarafından Çerkezköy-Kapaklı-Saray yolları üzerinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Alınan önlemlerin ardından Saray’a giden vatandaşların araçları durduruldu ve rutin kontroller gerçekleştirildi. Daha sonra Saray Belediye Meydanına gelen kalabalığa toplanma izni verilmedi. Burada Saray Emniyet Müdürü Oğuz Günhan ile grup adına açıklama yapacak olan Ferhan Genç bir konuşma gerçekleştirdi. Müdür Günhan’ın olumsuz cevabına rağmen toplanan kalabalık basın açıklamasını gerçekleştirdi.

“BİR ÇOK ESNAF ARKADAŞIMIZIN SATIN ALMA İŞLEMİ İPTAL OLMUŞTUR”

Saray ve Büyükyoncalı esnafını temsilen Ferhan Genç bir konuşma gerçekleştirdi. Genç açıklamasında, “Yapılan 31 Mart 2019 Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra yeni seçilen Belediye Başkanımızın atamış olduğu İmar Müdürü ve personeli tarafından Büyükyoncalı sınırları içerisinde yer alan imarlı, ifrazlı arsaların alımı, satımı için belediyeye bilgi amaçlı gidilen alıcı ve satıcılara ilgili personel tarafından bu bölgede 1999 yılından sonra yapılan ve günümüze kadar gelen bütün arsaların imar izninin bulunmadığı ve tarım arazisi niteliği taşıdığı ve bu nedenle satın alınmasının uygun olmadığı, arsaların tekrar tarlaya dönüşebileceği şeklinde bilgi verildi. Bu nedenle bir çok esnaf arkadaşımızın satın alma işlemi iptal oldu. Son bir ay içerisinde toplam 116 tane. Bir önceki dönemde de aynı parti yöneticileri tarafından yönetilen Saray Belediyesinde tüm evraklar bilgiler geçersiz sayılmıştır. Elimizde resmi belge mevcuttur.” dedi.

“RANDEVU TALEPLERİMİZ REDDEDİLDİ”

Genç açıklamasının devamında, “Haksız anlamsız ve hukuksuz bir şekilde belediye tarafından yapılan bu uygulamanın neden yapıldığını araştırdığımızda mevcut belediye başkanının 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları esnasında Saray ileri gelen ve nüfuslu aileleri ile yaptığı görüşmelerde bu kişileri sayın başkanımıza ‘seçimlerde sana destek vermek istiyoruz ama bir şartımız var. Biz Saray’a dışardan birilerinin gelmesini ve yatırım yapmasını istemiyoruz. İzin vermeyeceksin, bunun sözünü verirsen seni başkan yaparız’ deniyor. Bunlar da kayıtlarda mevcut. Haksız, anlamsız, hukuksuz bir şekilde yapılan bu uygulamanın bu sözün yerine getirilmeye çalışılmasını görmekteyiz. Yapılan bu hukuksuz davranışa karşı bölge esnafı olarak bir araya gelip gerekli tepki ve hak arayışımızı gösterme zorunda bırakıldık çünkü randevu taleplerimiz reddedildi.” diye konuştu.

“GAYRİMENKUL TİCARETİNİN BALTALANMASINA ANLAM VEREMİYORUZ”

Konuşmasının devamında ilçenin değerinin yatırımcılar ile artacağını dile getiren Genç, “Bizler bölge esnafı ve yatırımcıları olarak katma değer sağlayan bunun yanında bölgenin ve ilçenin de değerini arttırdığımızı düşünüyoruz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu zor dönemde ilçenin ve bölgenin önemli gelir kaynaklarından olan gayrimenkul ticaretinin baltalanmasına anlam veremiyoruz. İlgili kurumlar gayrimenkul ticaretinden ciddi anlamda gelir elde etmektedirler. 10-15 yıl öncesine kadar köy olan Kapaklı, Çerkezköy ilçelerinin bugün Saray’ın nüfus ve ticaret hacmini misli ile katladığını görmekteyiz. İki ilçenin bu kadar hızlı gelişmesine rağmen Saray’ın nüfusunun artmamasının ve gelişmemesinin kimlere nasıl fayda, rant sağladığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Bizler öncelikle ticaretin ve para akışının durduğu bu dönemde devletimizin ekonomi ve para akışını canlandırmaya çalıştığı bu süreçte yapılan bu hukuksuz uygulamanın ne kadar anlamsız olduğunu görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“20 YILDIR ÇÖZÜLMEYEN BİR İMAR SORUNUMUZ VAR”

Son olarak konuşmasında Saray halkının ekonomik kalkınmadan payını alamadığını ifade eden Genç, “Yapılan bu uygulamanın en büyük zararını bölgedeki ekonomik kalkınmadan payını alamayan Saray halkına olduğunu görmekteyiz. Bu nedenlerle Saray Belediyesi tarafından hizmet ve işlemleri yerine getirilmesi sürecinde kişilere hukuka uygun eşitlik ilkesine göre hizmet verilmesini talep ediyoruz. Esnaf ve yatırımcı ile arasında ciddi mesafe olan problemler olan imar müdürünü görevini hukuka uygun olarak yapmaya davet ediyoruz ve sayın başkanımızın da bunu sağlamasını istiyoruz. Belediye personeli ve yöneticilerinin hukuka aykırı davranış ve söylemlerine son vermesini bekliyoruz. Belediye tarafından Büyükyoncalı’da bulunan imar sorununun çözümü ile ilgili bir komisyon kurulmasını ve çaba gösterilmesini rica ediyoruz. Büyükyoncalı’da her dönemde belediye başkanlarımız tarafından bize söz veriliyor. Yaklaşık 20 yıldır çözülmeyen bir imar sorunumuz var. Sayın valimiz ve Tarım İl Müdürümüz ile görüştük. Çok basit olduğunu söyledi. Bunu belediye başkanının isterse çözebileceğini söylediler. Ama ne hikmetse Saray Belediyesi bu sorunu çözmek için bir çaba göstermedi.” dedi. Kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Editör: TE Bilisim