Çerkezköy Bakış - Turizmi kapsamında dünyanın bir çok yerinden gelen hastayı tedavi eden Özel İrmet Hastanesi, son olarak Iraklı bir hastayı tedavi etti.

BAŞARILI OPERASYONLA TABURCU EDİLDİ

Bacağında eğrilik ve kısalık şikayeti ile Irak Basra’dan gelen 15 yaşındaki hasta, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Tolga Akbulut'un gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonun ardından taburcu edildi.Gerçekleşen ameliyatla ilgili açıklama yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Tolga Akbulut, "Eğri ve kısa bacakları dümdüz yapmak iyi planlanmış ortopedik operasyonlarla mümkündür. Eğrilik kaç derece olursa olsun, düzeltilebilir. Kemikler üzerinde kullandığımız belirli standart ölçümler değerlendirilerek, hastalık olarak kabul ettiğimiz eğrilikler düzeltilebilmektedir. Bu eğrilik hastanın hayatını ciddi anlamda etkilemese bile, kabul edilebilir anlamdaki bozuklukları düzeltmek gerekir.” dedi.

TEK AMELİYATLA TEDAVİ EDİLDİ

Eğriliğin tedavi edilmemesi kişide erken yaşta kireçlenme ve eklem rahatsızlıkları oluşabilir. Bu rahatsızlıkların tedavisi daha ciddi ameliyatlar gerektirdiği için deformiteyi erkenden düzeltmek gerekir. Bacak eğriliğinde yaş sınırı yoktur. Kişinin sağlığı el veriyorsa, herkesin bacak eğriliği düzeltilebilir. Bacak eğriliklerinde proksimal Tibia osteotomisi adı verilen kemik kesme ameliyatları yapılmaktadır. Bu ameliyatların diğer avantajı aynı seanta, hastanın bacağında kısalık varsa kısalığın da giderilmesine olanak sağlamasıdır. Ameliyat esnasında eğriliği düzeltip, bacak boyları eşitleme kadar kemik dengesi sağlanıp kemiğin içine çivi ya da plak yerleştirerek ameliyat bitirilmektedir. Böylece hastanın bacağı tek ameliyatla, dıştan herhangi bir cihaz olmadan düzelmiş ve uzamış olmaktadır.” dedi.

Editör: TE Bilisim