Çerkezköy Bakış - Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencileri, engelliler günü ile ilgili ‘Farkında Ol’ programını Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde sahnelediler. Öğrenciler gösterisinde işaret diliyle şarklı söylerken ayrıca günün anlam ve önemine yönelik çeşitli şiir ve konuşmalar yapıldı.

ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI İZLETİLDİ

Okul öğretmenlerinden Aslıhan Dikmen tarafından hazırlanan etkinliğin başında tüm okul öğrencileri ile çekilen engelliler günü mesajı izletildi. Öğrenciler işaret dili ile güncel şarkıları söyledi. Günün anlam ve önemine uygun şiir ve konuşmalar yapıldı.
Ayrıca tiyatro ve müzikaller de gerçekleştirildi.

BEĞENİ TOPLADI

Öğrenciler daha önce kendi okullarında ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda gerçekleştirdikleri etkinliklerini il dışı olarak Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde sundular. Gösteriye öğrencilerin ilgisi yoğundu. Katılanlara farkındalık oluşturan etkinlik, alkışlarla sona erdi.

OKUL MÜDÜRÜ BERK TEŞEKKÜR ETTİ

Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Berk, gösteri sonunda yaptığı konuşmada engelliler ile ilgili yapılan gösterinin hem sergileyen öğrenciler , hem de izleyen öğrenciler için hem de gösterinin verdiği  mesajlar açısından çok önemli olduğunu belirtti. Emeği geçen bütün idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

SERTİFİKA TAKDİM EDİLDİ

Gösteri bitiminde gösterideki çocuklara başarı sertifikası dağıtıldı ve öğrenciler için hazırlanan kokteyl ile gösteri sona erdi.

“İŞARET DİLİNİ ÖĞRENDİLER”

Gösteriyi değerlendiren okul öğretmenlerinden Aslıhan Dikmen şunları söyledi: “Öğrencilerimiz 1,5 ay boyunca işaret dili ile şarkı söylemeyi öğrendi. Basit anlamda da olsa işaret diliyle konuşabiliyor. Öğrencilerimiz büyük bir farkındalığa varıp, gittikleri okulda da öğrenci arkadaşlarında farkındalık uyandırmayı başardılar.

“ÖĞRENCİLERİMİ KUTLUYORUM”

Öğrencilerimi yürekten kutluyorum. Ayrıca benden hiçbir desteğini esirgemeyen okul müdürüm Mustafa Elibol ve fen bilimleri öğretmenimiz Rukiye Demir’e bizleri çok iyi bir şekilde ağırlayan Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Berk’e Müdür Yardımcısı Tuba Çakmak’a Biyoloji Öğretmeni Mete Arslan Konak’a ve emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma  teşekkürlerimi sunuyorum”
Editör: TE Bilisim