Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’e ziyarette bulundu. İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelen Arzu Mandalı Sucu, iktidar hedefiyle yola çıktıklarını söyleyerek “Önce kendimizden başlayarak çevremize Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatmalıyız. Herkesin ele ele vermesiyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Seçim çalışmalarının startının önceki gün Kapaklı’dan veren CHP Tekirdağ 5.Sıra Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu dün Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

CHP ÇERKEZKÖY TEŞKİLATI’NI ZİYARET ETTİ


Arzu Mandalı Sucu, Çerkezköy’deki seçim çalışmaları öncesinde CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulundu. Saat 14.00’da düzenlenen ziyarette Arzu Mandalı Sucu’yu İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Antınel, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer karşıladı.

ÖZTÜRK: “ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”


Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, her geçen gün artan bir tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek “Bir diğer milletvekili adayımız Dr.Candan Yüceer’i ağırladıktan sonra şimdi de Arzu Mandalı Sucu’yu ağırlıyoruz. Yaklaşık 2 aylık bir sürecin içerisinde bulunuyoruz. Bu süreç içerisinde ilçe teşkilatı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.



“HERKES PROJELERİMİZİ KONUŞUYOR”


CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Arzu Mandalı Sucu, sözü CHP’nin seçim vaatlerine getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı projelerin toplum genelinde etki oluşturduğunu kaydeden Sucu, “Herkes projelerimizi konuşuyor. İlk defa etkili projelerle seçimlere giriyoruz. ” dedi.

“HERKES EL ELE VERMELİ”


Projelerin iktidar için tek başına yeterli olmayacağını belirten Arzu Mandalı Sucu “Bunun için hepimizin üzerine görevler düşüyor. Öncelikli olarak işe herkes kendisinden başlayacak. Sonrasında en yakınımızdan büyüyen bir halka şekilde çevremize yayılmalıyız, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve projelerimizi anlatmalıyız.” diye konuştu. Günümüzde savaşların düşünceyi etkilemekle kazanıldığını kaydeden Sucu şöyle devam etti: “Ekip halinde çalışmalıyız. Birinin, birilerinin tek başına mücadelesi ile birlikte hedeflerimize ulaşamayız. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse kimse önümüzde duramayacaktır”

PROJELERİ ANLATTI


Cumhuriyet Halk Partisi’nin projelerini sıralayarak, kaynak konusunda getirilen eleştirilere de cevap veren Sucu “En baştan başlayarak hamile kadınlarımıza, 0-3 yaş, 3-5 yaş çocuklarımıza, gençlerimize, öğrencilerimize, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, engellilerimize birçok destek sağlıyoruz. Aile sigortasını getireceğiz. Genel Başkanımızın açıkladığı gibi asgari ücretten vergi alınmayacak. Bu şekilde hem işçimiz hem de işverenimiz rahatlamış olacak. Taşeron sistemini kaldıracağız. Kredi kartı ve bireysel kredilerin faiz borçlarının en az yüzde 80'i silinecek. Kalan borç yeniden yapılandırılarak 5 yıla yayılacak. TOKİ ile işbirliği halinde dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Atanamayan öğretmenlerimizin sıkıntılarını çözeceğiz. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere birer maaş ikramiye ödeyeceğiz. Çiftçi için mazotu 1.5 TL’ye indireceğiz. İşsizi olmayan bir Türkiye hedefliyoruz. Bu şekilde toplumsal sorunların da ortadan kalkacağına inanıyoruz. Ülkemizin bunları yapma gücü var. Eğer kaynaklar yerli yerinde kullanılırsa tüm bu projeler rahatlıkla yerine getirilebilir.” ifadelerine yer verdi.



“İKTİDAR TELAŞA KAPILDI”


Projelerin açıklanmasıyla iktidarın telaşa kapıldığını söyleyen Sucu, bunun da projelerin uygulanabilirliğini ispatladığını belirtti. Arzu Mandalı Sucu, CHP İlçe Teşkilatı’na düzenlediği ziyaretin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında etti.

AKAY’I DA ZİYARET ETTİ


Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Arzu Mandalı Sucu, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Vahap Akay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Arzu Mandalı Sucu ile beraberindeki partililere teşekkür etti. Seçim çalışmalarında projeleri ve faaliyetlerin iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Akay, sözü Emlak Vergileri’ne getirdi.

AKAY: “ARTIŞ BÜYÜKŞEHİR KANUNU’NDAN KAYNAKLANIYOR”


Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte Emlak Vergileri’nde artış meydana geldiğini söyleyen Akay “Emlak Vergileri, konutlarda binde 1’den binde 2’ye, işyerlerinde binde 2’den binde 4’e, arsalarda binde 3’ten binde 6’ya, arazilerde binde 1’den binde 2’ye yükseltildi. Bu artış Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin uhdesi dışında tamamen Büyükşehir Belediye Kanunu’nun getirdiği bir zorunluluktan oluşuyor. Son ödeme tarihi de 1 Haziran 2015 tarihinde sona erecek. Ancak halkımızın bu artışı biz Belediye veya Büyükşehir Belediye’ye bağlayacaklar. Bunu çok iyi şekilde anlatmalıyız ki halkımız işin doğrusunu öğrensin.” Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından tamamlandı.
Editör: TE Bilisim