Çerkezköy Bakış - Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan tren kazasında hayatını kaybeden 25 kişinin ölümsüzleşmesi için Sarılar Mahallesi Hatıra Ormanı içerisinde bir anıt yaptırdıklarını söyledi.
8 Temmuz 2018 tarihini ve tren kazasını anıtlaştırarak acı kayıpları ölümsüzleştirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Sarıkurt, ''Çorlu'lu heykel sanatçımız Ersin Alyakut tarafından tasarlanan ve 5 metrekare kaide üzerine inşa edilecek olan anıtın yüksekliği 7 metre. Üst kısım eni 1 metre, alt kısım eni ise yaklaşık olarak 2.5 metre olacak. Sarılar Mahallesi Hatıra Ormanı içinde kazanın yaşandığı alandan görülecek şekilde inşa edilecek olan anıtın alt kaidesinde ise kadın figürünün önünde tren kazasında yaşamını yitiren vatandaşımızı simgeleyen 25 çiçek, üst kaidede göğe yükselen kuş figürü yer alacak'' dedi.
Sarıkurt ayrıca, kazanın ardından yaşamını yitirenlerin anısını yaşatabilmek ve hatıralarını ölümsüzleştirebilmek için yürüttükleri çalışmaların son aşamaya geldiğini ve 8 Temmuz 2019 tarihinde anıtın açılış töreninin yapılacağını kaydetti.  AA

Editör: TE Bilisim