Çerkezköy Bakış- İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi. 29 Ekim Spor Kompleksi’nin yakınında bulunan alandaki fidan ikim etkinliğinde yaklaşık 20 ağaç toprakla buluşturuldu.

“ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”

Etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “Bugün burada diktiğimiz her fidan ülkemizde katledilen kadınlarımızın isimleriyle birlikte ağaçlara bir isim vereceğiz. Ve onların isimleri artık Çerkezköy’de bu alanda yaşayacak. Bizler maalesef onlara sahip

çıkamadık. Onların yanında olamadık. Ama en azından bu ağaçlarla onların isimlerini bölgemizde yaşatmak için böyle bir program düzenlemek istedik. Dün gece itibariyle gelişen bu İstanbul Sözleşmesi iptali durumu olunca da etkinliğimiz daha bir anlam kazandı. İstanbul Sözleşmesi’nin arkasındayız.

İstanbul Sözleşmesi’nin yaşatılması için sonuna kadar ant içeriz ki arkasındayız. İnşallah bundan sonra Türkiye’de başta kadınlar, çocuklar hiçbir canlının katledilmemesi için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Biz bugün sembolik olarak 20 fidan dikeceğiz. Ama hafta boyunca burada fidan

dikmeye devam edeceğiz.” dedi.
Başkan Erseçkin ayrıca fidanlmarın can bulması için destek veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Park ve Bahçeler Müdürü Gülşah Dönmez’e teşekkür etti.

“İSMİN AĞACINDA YAŞASIN KADER”

Konuşmasının ardından Başkan Erseçkin, geçtiğimiz 10 Şubat günü Kapaklı’daki  işyerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonrası öldürülen evli ve 4 çocuk annesi Kader Balcı’nın isminin yaşatılacağı ağacı dikerek, “Kader Balcı’yı rahmet ve minnetle anıyorum. Biliyorsunuz Kapaklı’da katledilen kadınımızdı.

Ve sadece 2 TL için katledildi. Daha kaç kadın hangi sebeple nerelerde katledilecek? Buna bir son denmeli. İsmin ağacında yaşasın Kader.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim