Çerkezköy Bakış - 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanan hain darbe girişiminde şehir düşen kahramanların isimleri Çerkezköy ve Kapaklı’daki okullarda ölümsüzleştirildi. Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde yapılan konferans salonuna ’15 Temmuz Konferans Salonu’ ismi verilirken, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda bulunan konferans salonu, resim atölyesi ve fen bilimleri laboratuarına da 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin isimleri verildi.

İSİMLERİ VERİLDİ

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Pakize Narin Anadolu Lisesi bünyesinde yapılan konferans salonuna “15 Temmuz Konferans Salonu” ismi verildi. Konferans salonunun girişi kapılarına da 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren ve şehit edilen koruma astsubayı Ömer Halisdemir ile ona vur emrini vererek darbenin engellenmesinde önemli bir rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın ismi verildi.

İSİMLERİ KAPAKLI’DA YAŞATILACAK

15 Temmuz şehitlerinin isimleri Kapaklı’da da ölümsüzleştirildi. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda bulunan konferans salonu, resim atölyesi ve fen bilimleri laboratuarına 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin isimleri verildi. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla okul aile birliği tarafından yaptırılan Konferans Salonuna 15 Temmuz’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi’yi vuran ve ardından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi verilirken, Fen Bilimleri Laboratuarına darbe girişiminin yaşandığı gece şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank’ın ismi, Resim Atölyesine ise FETÖ’nün darbe girişimini protesto ederken hayatını kaybeden reklamcı Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak’ın isimleri verildi.
Editör: TE Bilisim