Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Tepe Emlak Konutları Camii’nin ismi 15 Temmuz Şehitleri Camii olarak değiştirildi. İsim değişikliği nedeni ile yapılan törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 15 Temmuz günü şehit olan herkese minnettar olduklarını ifade ederek, hain darbe girişimini kınadı. Öte yandan düzenlenen törene AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ile Metin Akgün de katıldı.

GENİŞ KATILIM

Cuma namazı öncesi düzenlenen tören programa AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ile Metin Akgün, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi yönetimi, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

“ŞEHİTLERE ÖLÜ DENİLMEZ”

Geniş katılımla yapılan program 15 Temmuz Şehitleri Camii İmam Hatibi Mustafa Osmanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna “Yüce kitabımız Kur’an’da şehitlere ölü demeyiniz, Allah katında onlar diridirler diye buyuruluyor. Biz de şehitlerimizin ismini camimizde yaşatmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi ikinci kurtuluş savaşımızdır. İnşallah bu kutlu isim camimize de hayırlar getirir. Özellikle bu ismin konulmasında büyük destekleri olan Çerkezköy Kaymakamımız Metin Kubilay’a da teşekkür ediyorum.” dedi.



“MİLLİ KARAKTERİMİZDİR”

Müftü Tuna’nın ardından konuşmasını yapmak üzere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye geldi. Kubilay, şehitlik mertebesinin en yüksek mertebe olduğunu vurgulayarak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını vatanları için kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diledi. Kubilay konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz kutsal değerlerimiz olan Vatan, Millet, Devlet ve Bayrağı söz konusu olduğunda gerekirse şehadet mertebesine ulaşmaktan veya yaralanıp gazi olmaktan asla çekinmemiştir. Yüce dinimizde en büyük mertebe ve rütbesinin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Yüce yaradan Kur’an-ı Kerim’de ‘Şehitler için ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler’ buyuruyor. Buradan da anlaşılacağı üzere Allah katındaki imtiyazları en istisnai ve çarpıcı şekilde ifade etmiştir. Türk Milleti, milli karakterinden kaynaklanan istiklal ve bağımsızlığına düşkünlüğünün yanı sıra, yüce dinimizin gazilik ve şehitlik için biçtiği payeye de muhatap olabilmek konusunda her zaman kararlı ve istekli olmuştur, bu bizim milli karakterimizdir”

“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE BASTIRILMIŞTIR”

15 Temmuz hain darbe girişiminin aziz milletin sahip olduğu Milli İrade şuuruyla birlik ve beraberlik içinde bastırıldığını söyleyen Kubilay, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişiminde milli iradeye bağlı aziz milletin meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazdığını da kaydetti. Kaymakam Metin Kubilay, “Milletimiz tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi bir kez daha kanıtlamıştır. Türk Milleti dünya tarihinde hiçbir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını yazarak tüm dünyaya mükemmel bir ders vermiştir. 15 Temmuz yüce Türk Milletinin büyük kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz şehitlerimiz asla ve asla milletimiz tarafından unutulmayacaktır. Çünkü o gün Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesiydi.” şeklinde konuştu.



“EN ASLİ GÖREVİMİZ”

“Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak bizim en asli görevimizdir. Şehitlerimizin hatırasını ilçemizin her köşesinde yaşatmak, isimlerini ölümsüzleştirmek için gerekli kararları almaktayız” diyen Kubilay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına ilk önce 15 Temmuz şehitleri hatıra ormanı oluşturduk. Yine kaymakamlığımızca Pakize Narin Anadolu Lisesinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma günü etkinliği düzenlendi. Ve yine 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonu açılarak demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin bastırılmasında katkı sağlayan demokrasi kahramanı Zekai Aksakallı ismi verildi. Şehitlerimizin anısında Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesinde, Şehit Ömer Halisdemir konferans salonu oluşturduk.”

“LANETLİYORUM”

Kaymakam Metin Kubilay son olarak, hain darbe girişimini bir kere daha kınadığını vurgulayarak “Vatan haini, Millet düşmanı FETÖ örgütünü şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen, şehadet şerbetini içerek Vatanımız ve Milletimiz için şehit olan Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

“ÇANAKKALE RUHU İLE PÜSKÜRTÜLDÜ”

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de bir konuşma yaptı. Akgün, 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletin zaferi ile sonuçlandığını ve milletin Çanakkale savaşındaki ruhu ile işgalci hainleri püskürttüğünü belirterek “15 Temmuz gecesi 241 şehit verdik. Bugün bunu konuşmak istemezdim ama Mardin’de yine 3 askerimiz şehit oldu. Bizler her türlü terör örgütü ile mücadelemize devam edeceğiz ve yılmayacağız. Biz bu ruh ile 7 düvelle de mücadele ederiz. Bir olalım, diri olalım ve iri olalım. Su uyur düşman uyumaz, bu örgütün elemanları din ile milletimizi sömürdüler ve kandırdılar. Biz bunları aramızda barındırmayıp Türkiye Cumhuriyetimizi böldürmeyeceğiz. Ezanları susturmak isteyen, topraklarımızı almak isteyenlere bu milletle en güzel cevabı verdik.” ifadelerine yer verdi.



“15 TEMMUZ ACI TECRÜBE”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da, 15 Temmuz’un acı bir tecrübe olduğunu ifade ederek, “Basınımız aracılığı ile tüm gençlerimize 15 Temmuz’un çok çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu geceyi okullarımızda anlatacağız. Bizler dinimizi diyanetimiz ile öğreteceğiz ve başkalarına fırsat vermeyeceğiz. Çocuklarımız bu camilerde dinlerini öğrenecekler. Allah ezanlarımızı susturmasın. Çanakkale Zaferini nasıl anlatıyorsak, bu hain darbe girişimini de çocuklarımıza anlatacağız.” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Protokol konuşmaları ve 15 Temmuz Şehitleri Camii dernek üyelerine plaket takdimi yapıldıktan sonra açılış gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim