Çerkezköy Bakış - İYİ Parti İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen programa İYİ Parti Tekirdağ İle Başkanı Sertaç Alkaya ve yönetimi, Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi, Çorlu İlçe Teşkilatı ve parti üyeleri katıldı.

"BİZİ MECLİS YETKİSİNE HALİS KILDILAR"

Programda açılış konuşmasını yapan Alkaya, “24 Haziran seçimlerinden sonra olağanüstü kongre kararı alındı. Bu karardan sonra 24 Haziran seçimlerinde aday adayı başvuruları ve adaylık sürecinden doğan teşkilat içerisindeki boşluklardan ve 31 Mart Yerel seçimlerinde aday adayı olacak arkadaşlarımızın partilerinden istifa edip, teşkilatların içinde bir aksamaya sebebiyet vermemek için genel merkezimizin tavsiye niteliğindeki kararıyla teşkilat yenilenmesine gidilmiştir. 81 vilayet il başkanlarıyla başlayan daha sonra ilçe başkanlarıyla süre gelen bu süreçte Tekirdağ il teşkilatı olarak 11 tane ilçe teşkilatımızın 7 tanesi istifa vererek yenileme sürecine girmiştir. 4 tane teşkilatımız var. 2 tanesi Çerkezköy ve Muratlı, genel merkezin tasarruf kararıyla kapatılıp, tekrar kurucu teşkilat olarak bugün görevine başlayacaktır. Bu süreç zarfında hepinizin bildiği üzere; Çerkezköy üzerinden söylüyorum bunu, sosyal medyalarda olsun bir bu değişimin yapılmasını İYİ Partide ‘Yaprak Dökümü’nden bahsettiler. Fakat, 81 il başkanı atandığında ve ilçe başkanları yenilenmeye girdiğinde ve böyle bir kalabalıkla yeni bir yapılanmaya geçildiğinde maalesef ki ulusal medyamız bunları görmezden geldiler. Biz kendimizi kimseye ispat etme noktasında değiliz, sadece halka ispat noktasındayız. Çok şükür, halkımız bize 5 buçuk milyon oy vererek bizi meclis yetkisine halis kıldılar.” dedi.

CHP İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Burada basın mensuplarının Çerkezköy’de aday çıkartacak mısınız? sorusuna da cevap veren Alkaya,  “Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşmeler devam ediyor. Daha önceki görüşmelerden dolayı, bizlerin aldığı bilgiler çerçevesinde ilk grup görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’ın iş birliği çerçevesine dahil olmasını istememişti.  Tekirdağ’da İYİ Parti’yi sevenler teveccüh gösterdiği için Çerkezköy’de de iki tane aday adayı var şu anda. Git gide de talep artıyor. Bunları görünce Cumhuriyet Halk Partisi, tekrar Tekirdağ’ı gündeme getirelim. AK Parti’nin çıkacak aday çerçevelerine bakarken İYİ Parti’ye bir ihtiyaç, onlar İYİ Parti’yi hazır konumda görüyorlardı. Her siyasi parti kendi adayları ile başarılı olmak ister. Söylemleri, halka yaklaşımları her partinin farklıdır. İYİ Parti halka yönelik bir parti. Son aldığım bilgilere göre de Tekirdağ ile ilgili bir görüşmenin olmadığı. Çerkezköy konusunda da en iddialı parti olduğumuzu görecekler. Çerkezköy İYİ Parti’ye hasret.” dedi.

“KENDİMİ SENİN GÖZLERİNİN İÇİNDE GÖRDÜM”

Alkaya’nın ardından konuşan İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, “2014 yılında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilk karşılaşmamızda bana söylediği şu cümle vardı: ‘Gözlerinin içine baktığımda kendimi senin gözlerinin içinde gördüm. Sende kendimi görmekten mutlu oldum. Bir gün bir parti kurulur ve sen bu partide bir başarı elde edersen bunu ilk keşfedenlerden olmak isterim’ diye bir sözü vardı. Ben, onun bana vermiş olduğu güç ve her zaman kalbimde hissettiğim yakın sevgisi ile başta ailemin ve tabi ki bugüne gelirken ben düşmeyeyim diye arkamda bana destek olan tüm arkadaşlarımızın varlığı ile genel merkezimizin, ilimizin takdiri ile İYİ Parti Çerkezköy Teşkilatı bayrağını devralmış bulunmaktayım. Başta aileme daha sonrasında bana güvenen destek veren ‘Evet, bu kadın bu koltuğa oturursa bunu başarır. Çerkezköy İYİ Parti bayrağını daha güçlü, daha kuvvetli, birleştirici toparlar’ diyen herkese teşekkür ediyorum. Kimsenin küsmesine, darılmasına izin vermeden. Tek bir canın, tek bir kalp atışının bile yavaşlamasına izin vermeden herkesi kucaklayarak. Arkasını dönenin bile arkasından giderek ‘gel arkamızdan, kaldığımız yerden devam edelim’ diyerek birleştirici bir üslupla ve daha büyüyene; küçücük bir kar tanesiyiz şu anda daha büyüyüp bir çığ olana kadar… Beni yakından tanıyanlar bilirler ki hedefe kitlendiğimde ona ulaşmak için yemem, içmem, uyumam, nefes almam başarmak için ant içer, söz veririm ve bunu başarmak için elimden geleni yaparım. Şunu söylemek istiyorum Belediye Başkan Aday adaylarımız ve meclis üyelerimize Çerkezköy halkı artık diyecek ki artık ‘Gelmeyin biz size oy vereceğiz’. Sabah bismillah deyip çarşımızı turlayacağız akşam, sabah görüşürüz deyip kapımızı kapatacağız. Bu anlara gelebilme kararı alırken bu sözü verdik. İnşallah hep beraber daha da artarak, büyüyerek İYİ Parti Çerkezköy Teşkilatını Tekirdağ ilinde en çok çalışan parti yapmak istiyoruz. Mevla’m bizleri utandırmasın. Çerkezköy İYİ Parti, hiçbir toplantısında bu kadar kalabalığı bir arada görmedi, bu bana gösterdiğiniz güvenin bir göstergesidir. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.  

Konuşmaların Ardından Alkaya, Erseçkin’e görev belgesini verdi.


 

Editör: TE Bilisim