Çerkezköy Bakış - Ziyarette proje hakkında Kaymakam Murat Duru’yu bilgilendiren KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt, “Kadın Geliştirme Derneği tarafından “Kalkınma İçin Kadın Girişimi Şart” isimli projemiz İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hibelendirilmiştir. Proje kapsamında Çerkezköy genelinde 12 ay boyunca bin kadına ulaşarak bin kadının girişimcilik konusunda eğitilmesi ve toplumda güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

“25 KADIN EĞİTMEN EĞİTİMİ PROGRAMINA ALINACAK”

Bozkurt, projenin hak temelli bir çalışma modeli ile uygulanacağı için ilk etapta Girişimcilik Eğitimi kapsamında 25 kadının eğitmen eğitimi programına alınacağını söyleyerek, “Daha sonra eğitmen olmaya hak kazanan kadın eğitmenler tarafından İlçe genelinde ikamet eden bin kadına girişimcilik eğitimleri verilecektir” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerden de bahseden Bozkurt, “Gerçekleştireceğimiz ana faaliyetler ön hazırlık çalışmalarımız kapsamında kurum ve dernek ziyaretleri yapacağız. Materyal üretme faaliyetlerimiz ve girişimci eğitmen eğitimlerimiz olacak. Girişimci eğitiminin yaygınlaştırılması ve odak toplantılarımız ve atölye çalışmalarımız olacak. Girişimci kadınlar mücadele ağı kurma çalışmamız ve yaygınlaştırma çalışmaları ve çoğaltıcı etkinliklerimiz olacak. Bilgi notu hazırlama ve raporlama çalışmalarımız ayrıca Ulusal Final Çalıştayı faaliyetimiz de söz konusudur. Kadınların girişimciliğinin artırılması için sürdürülebilir olarak kullanılacak eğitim materyalleri ve kadınlara özel tasarlanmış çanta kiti ile sürdürülebilir çalışmalar yapabilecek beceriye sahip 25 eğitmenimizle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt’un ardından konuşan Proje koordinatörü Güllü Kazak ise, “Proje kapsamında kurumları ziyaret edeceğiz. Projeyi herkese tanıtacağız. Yavaş yavaş herkesi dolaşacağız. Girişimcilik eğitimini yaygınlaştıracağız” dedi.

“ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Murat Duru ise, “Kadınlarımızın ve kadın girişimcilerimizin dün olduğu gibi bugün ve yarın her zaman arkasındayız. Projenizde başarılar diliyorum, Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Editör: TE Bilisim