Çerkezköy’de yaşayan 53 yaşındaki Ayşe Ersöz, ev işlerinin yanı sıra besicilik yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor. Yemek, bulaşık, temizlik gibi ev işlerinin yanı sıra, besicilikle uğraşan ve bahçe işlerinde çalışan Ersöz, ayrıca akşam saatlerinde süt ve yumurta satışı yapıyor.

- Muhabir: Mehmet Akif Aldoğan
Çerkezköy Bakış -
Ayşe Ersöz, Çerkezköy Bakış’a yaptığı açıklamada 36 senedir hayvancılıkla uğraştığını ve işini severek yaptığını belirterek, “Beşik sallayan eller dünyayı da sallayabilir” dedi.

HER ŞEYİ DAHA GÜZEL YAPABİLİR

İmkanları olmadığı için daha önce küçük kümeslerde besicilik yaptıklarını belirten Ersöz, "Bu normalde erkek mesleğidir ama kadının elinin değdiği her şey daha güzel olur. Kadın daha azimlidir, her şeyi daha güzel yapabilir. Ailece çok huzurluyuz" dedi.  Yaz aylarında hayvanların bakımının daha kolay olduğunu anlatan Ersöz, kışın zor şartlar dolayısıyla işlerinin daha da ağırlaştığını ifade etti.



“ÇOCUK BÜYÜTÜR GİBİ BÜYÜTÜYORUZ”

Kar yağdığı zaman işlerinin daha zor olduğuna değinen Ersöz "Hayvanları karda kışta dışarı çıkarıp yemliyoruz. Yazın meraya götürdüğümüz için yem vermemiz gerekmiyor. Çocuk büyütür gibi büyütüyoruz" diye konuştu.

"KAZANDIĞIM PARAYLA ÇOCUKLARIMI OKUTTUM"

Bunca zorluğa rağmen emeklerinin karşılığını almalarının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Ayşe Ersöz, "Kazandığım parayla çocuklarımı okuttum. 2 oğlum var ikisini de evlendirdim. Bir kadının hayvanlara bakmasıyla erkeklerin bakması bir olmuyor. Bir kadının sevgisi daha fazla olur. Daha iyi bakar. Kadın çoban olduğum için çok mutluyum. Elimden geldiğince hayvanlara iyi bakmaya çalışıyorum. Hayvanlar benim için vazgeçilmez" ifadesini kullandı.









Editör: TE Bilisim