Çerkezköy Bakış - Doğuştan Spina Bifida (Ayrık omurga hastalığı) ve Hidrosefali (beyinde ve beyin çevresinde aşırı sıvı birikmesi) hastalığı bulunan Metin Seçkin Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi İrfan Kaya’nın daha önce rahatsızlığı nedeniyle 9 kez ameliyat geçirdi. Bebeklik döneminde beyinde biriken beyin omurilik sıvısının mesane yoluna aktarmak için beyine şant takılan İrfan Kaya’nın geçen yaz döneminde kusma rahatsızlığı nedeniyle doktora başvurduğu, ancak nedeni tespit edilemediği öğrenildi.
Geçtiğimiz Pazar günü rahatsızlanan ve bilincini kaybeden küçük İrfan, Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Akciğerlerinin su topladığı, beyinde takılı şanttan kaynaklı bir rahatsızlık olduğu tespit edilen Kaya pazartesi günü ameliyata alındı. Ameliyat esnasında kalbi duran ve tekrardan çalıştırılan İrfan Kaya, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen dün hayatını kaybetti. İrfan’ın ölümü, ailesini, öğrencileri ve öğretmelerini yasa boğdu.


“MELEK YÜZLÜ EVLADIMIZ”
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İrfan Kaya’nın ölümüyle ilgili yayımladığı mesajında, “Kıymetli öğrencimiz İrfan Kaya, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi melek yüzlü evladımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi. Gümüş, bir süre önce Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ile birlikte İrfan Kaya’yı ziyaret etmişti.


BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK
İrfan Kaya, bugün öğle namazına müteakip Osmanlı Cami’sinde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.
 

Editör: TE Bilisim