Çerkezköy Bakış - Kurtuluş Mahallesi'nde Şeref Aslan'ın işletmeciliğini yaptığı kahvehanenin dışına kurulan kitaplıktan isteyen herkes ücretsiz olarak kitap alıp okuyabiliyor. Kahvehane müşterisi emekli öğretmen Salim Tunçer'in girişimiyle kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve sevdirmek amacıyla hayata geçirilen kampanya, kahvehane müşterileri tarafından da ilgiyle karşılandı.
Tunçer, yaptığı açıklamada, kahvehanedeki bazı müşterilerin kitap okuma fırsatı bulamadıklarını söylemesi üzerine kitaplık oluşturma fikriyle yola çıktıklarını söyledi.
Kahvehane işletmecisinin de kendisine destek verdiğini ifade eden Tunçer, kahvehanenin dış duvarına açık bir mini kitaplık oluşturduklarını belirtti.
Okuyan toplumların daha bilinçli ve kültürlü olduğunu vurgulayan Tunçer, herkesin en az ayda iki kitap okuması gerektiğini kaydetti. Kampanyanın gerçekleştirilmesinde destek olan herkese teşekkür eden Tunçer, "Kitaplığı yaptırdıktan sonra okuduğumuz kitapları buraya bırakıyoruz. Sabahları işçi servislerini bekleyen arkadaşlarımız işe gidiş gelişlerinde alıp okuyabileceklerini, eve götürebileceğini ve okuduktan sonra kitabı tekrar bırakabileceğini anlatmaya başladık. Topluma kitap okumayı yaygınlaştırmak istiyoruz. Herkesin bu çalışmaya destek vermesini ve kendi mahallelerinde bu tip projeler gerçekleştirerek yaygınlaştırmasını hedefliyoruz. Ne kadar çok okursak güzellikleri o kadar görebileceğimizi, daha güzel düşünebileceğimizi düşünüyoruz. Tanıdık olsun yada olmasın her isteyen gelip buradan kitap alıp okuyabilir. Yeter ki alınan kitaplar okunsun." diye konuştu.
Tunçer, oluşturulan kitaplıkta  60 kitap bulunduğunu dile getirdi.
Kitaplık yaptırarak kampanyaya destek veren kahvehane işletmecisi 61 yaşındaki Şeref Aslan da daha önce kahvehaneye uğramayan bazı vatandaşların da bu uygulama nedeniyle kahvehaneye gelerek kitap okuduğunu gördüğünü bildirdi.AA

Editör: TE Bilisim