Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de kantin denetimleri 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması ile yeniden başladı.

HAZIRLANMA ORTAMLARINI DA DENETLEDİLER

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, tost, sandviç gibi ürünlerde kullanılan malzemeler ve bu ürünlerin hazırlanma ortamları, satılan tüm gıda maddelerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına kayıtlı işletmelerde üretilip üretilmediği, son kullanım tarihi geçmiş, raf ömrünü doldurmuş gıda ürünlerinin bulunup bulunmadığı, çalışan personelin hijyen eğitimi alıp almadığı denetlendi.

ŞARTLARIN YÜKSEK SEVİYEDE TUTULMASI AMAÇLANIYOR

Yetkililer “Her zaman olduğu gibi, tüketicilerimizin ve özellikle de öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde gıda temini ve gıda tüketimi amacı ile yapılan denetimlerde asgari ve teknik hijyen şartlarının en yüksek seviyede tutulması amaçlanıyor.
Eğitim-öğretim sezonu boyunca programlı ve habersiz olarak denetlenerek sürekli takip altında tutulacak olan kantinler, gerek görüldüğü veya herhangi bir şikayet olması durumunda anlık olarak denetlenecektir” dedi.
Editör: TE Bilisim