Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet’in kuruluşunun 93’ncü yıldönümü Kapaklı’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutmalama programında konuşan Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik, Cumhuriyetin 93’ncü kuruluş yıldönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını söyleyerek “Cumhuriyet herşeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını, kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonunda elde ettiği büyük bir zaferdir.” dedi.

ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI

İlk tören 28 Ekim Cuma günü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile gerçekleştirildi. Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın anıta çelenk sunumu sonrasında  bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından da İstiklal Marşı okundu.

TEBRİKAT TÖRENİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Bayramı kutlama programına cumartesi günü kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikat töreniyle devam edildi. Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı, tebrikleri kabul etti. Tebrikat törenine Garnizon Komutan Vekili Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasiler, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler katıldı.

KUTLAMALARA KAPAKLI STADINDA DEVAM EDİLDİ

Tebriklerin kabulünden sonra  Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı  Kapaklı Şehir Stadyumunda devam etti. Kaymakam Vekili Aymet Büyükçelik ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı öğrenci ve halkın bayramını kutladı.



“GURUR VE KIVANÇLA KUTLUYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında tüm öğrenciler ile öğretmenlerin katılımıyla geçit töreni düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin 93’ncü kuruluş yıldönümünü gurur ve kıvançla kutladıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Vekili Büyükçelik “Cumhuriyet herşeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını, kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Yüce türk milleti kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz el birliğiyle çalışacak, Atatürk İlke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Halkın halk tarafından halk için yönetilmesi olan demokrasi en faydalı ve en olumlu meyvesini cumhuriyet iradesiyle verir. Bu gerçeği vatanın geleceği için en sağlam dayanak sayan büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşımıza başlarken işte bu cumhuriyet ışığımızdan güç almıştır.” dedi.

“BİRLİĞİMİZE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ”

Kaymakam Vekili Büyükçelik şunları söyledi: “İlerleyen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyetinin durdurmak için ülke içinde ve ülke dışında oluşturulan illegal örgüt ve yapılanmalarıyla birliğimizi bozmak için uğraşan terör örgütü mensuplarına taviz vermemek için vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok önem vermeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toğrağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyoruz.

“EN BÜYÜK BAYRAM”

Sevgili gençler; sizlere armağan edilen cumhuriyeti koruyacak ve her yıl daja ileriye ve güzele götüreceksiniz.  Bayramlarımız ne kadar iyi anlaşılırsa buna orantılı olarak sevindirici olurlar. Böylece cumhuriyet mesut muvaffak, ve muzaffer olur. Bütün Kapaklılı vatandaşlarımızın bu en büyük bayramlarını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.”

HALK OYUNCULARI GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Kaymakam Vekili Büyükçelik’in konuşması sonrasında okullararası düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci gelen Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Asuman Gök, kompozisyonunu okudu. Sonrasında İsmail Erdoğan yönetiminde Minik Halk Oyunları Grubu gösterisi yapıldı. Kutlamalar çerçevesinde ayrıca büyükler kategorisi halk oyunları gösterisi de sunuldu.



KOŞULAR BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU


Programa 60 metre ve 400 metre koşularıyla devam edildi. 60 metre kızlar kategorisinde birinciliği Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’ndan Müge Aydın, Yanıkağıl Ortaokulu’ndan Beyza Gey, üçüncülüğü Karaağaç Ortaokulu’ndan Pınar Demir elde etti. 60 metre erkekler kategorisinde birinciliği Yanıkağıl Ortaokulundan Doğukan Bedik, ikinciliği Kapaklı Belediye Ortaokulu’ndan Barış Bağşır, üçüncülüğü Kapaklı Gazi Ortaokulu’ndan Muhammed Akıncı elde etti. 400 metre kızlar kategorisinde birinciliği Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Ecenur Kurtbaş elde ederken, ikinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Sinem Şenkul, üçüncülüğü ise Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Burcu Engin elde etti. 400 metre erkekler kategorisinde birinciliği Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Samet Susancı, ikinciliği Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Murat Bayram, üçüncülüğü Kapaklı Anadolu Lisesi’nden Mertcan Önder elde etti.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen okullararası şiir yarışmasında birinci gelen Kapaklı Gazi Ortaokulu Öğrencisi Eda Serbest şirini okudu. Kapaklı Gazi Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyet konulu tiyatral gösteri sundular. Programın son bölümünde çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi. Program, Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türk Bayrağı ile yapmış olduğu gösterinin ardından tamamlandı.
Editör: TE Bilisim