Kapaklı’da 20-21 Şubat tarihleri arasında 20 takımdan 113 sporcunun katımıyla Kapaklı Küçükler Satranç Takım Turnuvası düzenlenecek. Cumartesi günü saat 10.30’da açılışı yapılacak turnuva, pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı Küçükler Satranç Takım Turnuvası hafta sonu Kapaklı Gazi İlkokulu’nda yapılacak.

İKİ GÜN SÜRECEK


Turnuva cumartesi günü saat 10.30’da 1.Tur maçı ile başlayacak. 7 tur üzerinden yapılacak turnuvada dereceye girenlere Pazar günü saat 16.30’da düzenlenecek törenle kupa ve ödülleri verilecek.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK


Turnuvaya satranç sporcusu çalıştıran antrenörlerin Türkiye Satranç Federasyonu’na kayıt yaptırdıkları sporcular katılacak. Kapaklı Gazi İlkokulu Müdürü Osman Günel, turnuvaya katılacak olan sporculara başarılarak dileyerek, ödül törenine tüm satranç severleri davet etti.

20 TAKIM MÜCADELE VERECEK


Turnuvaya Geçer Piyonlar Takımı’ndan 6 sporcu, Gazi Vezirler Takımı’ndan 7 sporcu, E4,E5 Takımı’ndan 5 sporcu, Elfide Şahları Takımı’ndan 6 sporcu, Elfide Vezirleri Takımı’ndan 6 sporcu, Elfide Piyadeleri Takımı’ndan 8 sporcu, Elfide Kalesi Takımı’ndan 8 sporcu, Karaağaç İlkokulu A Takımı’ndan 5 sporcu, İbni Sina İlkokulu B Takımı’ndan 5 sporcu, Yıldız B Takımı’ndan 5 sporcu, İbni Sina İlkokulu A Takımı’ndan 5 sporcu, Yıldız A Takımı’ndan 4 sporcu, Başakşehir Koleji A Takımı’ndan 6 sporcu, Başakşehir Koleji B Takımı’ndan 6 sporcu, Vize Kale1 Takımı’ndan 5 sporcu, Vezir Kale-2 Takımı’ndan 5 sporcu, Vezir Kale-3 Takımı’ndan 6 sporcu, Vezir Kale-4 Takımı’ndan 6 sporcu, Vezir Kale-5 Takımı’ndan 5 sporcu, Vezir Kale-6 Takımı’ndan 4 sporcu olmak üzere toplam 113 sporcu katılacak. 

“SATRANÇ İNSANA MÜCADELE RUHU KAZANDIRIR”


Türkiye Satranç Federasyonu Kapaklı İlçe Temsilcisi Murat Bekdaş, satrancın zihinsel gelişime büyük katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Kapaklı TSF Temsilciliği olarak, satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar.

“DÜNYANIN EN GÜZEL OYUNUDUR”

Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır. Satrançta Her parçanın kendi işlevi vardır. Bazıları zayıftır, bazıları ise güçlü. Bazıları oyunun başında işe yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın. Aynen hayatta olduğu gibi, satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip, yine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir.

BEKDAŞ BAŞARILAR DİLEDİ

Kazanmak için yapman gereken tek şey tahtanın üzerindeki olası hamleleri ve anlamlarını iyi bilmek ve karşındakinin ne yapacağını kestirmek. Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder. Hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin turnuvada görev alacak öğretmenimize ve centilmence mücadele edecek öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”
Editör: TE Bilisim