Çerkezköy Bakış-Ata tohumunun yaygınlaştırılması ve bölgede daha fazla kullanılması için yapılan tarımsal yatırım ile örnek bir projeyi hayata geçiren Kapaklı Belediyesi, 60 dönümlük alana ekilen evladiyelik ata tohumlardan biri olan kunduru buğdayının yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

60 dönümlük alanda yıllık 25 ton ata tohumu kunduru cinsi buğdayı hasat etmeyi planladıklarını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bölgede örnek bir tarımsal yatırım projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

“25-30 TON HASAT ELDE EDECEĞİZ”

Belediye Başkanı Mustafa Çetini, hasat zamanı yaptığı açıklamada, ata tohumunu gelecek nesillere bırakmak için tarımsal yatırımlara önem verdiklerini söyledi. Başkan Çetin, “Karlı Mahallemizde geçen yıl ekimini yaptığımız Ata tohumlarının hasadını gerçekleştiriyoruz.  Bu alanda yaklaşık 60 dönüm ekim yapmıştık.  Toplam 2 ton buğday ektiğimiz alanımızda 25-30 ton civarında ata tohumu hasadı yapmayı öngörüyoruz. Bu yıl hasattan elde edilen tohumlarımızı daha büyük alana ekip ata tohumlarımızı yaşatmak istiyoruz. Arzu eden çiftçilerimize de bu tohumlarımızı verip çoğaltmayı istiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim