Kapaklı eski Belediye Meydanı’nı dolduran binler, bir grup askerin darbe girişimini protesto etti. Lüleburgaz Mehteran Takımı’nın müzik ziyafetiyle başlayan programda semazen gösterisi büyük beğeni topladı. Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz’ün yanısıra Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da katıldığı programda Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı eski Belediye Meydanı’nı dolduran binler bir grup askerin darbe girişimini protesto etti.

KAPAKLI’DA DEMOKRASİ NÖBETİNE YOĞUN KATILDI

Dün saat 21.00’da başlayan programa Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş,siyasi parti teşkilatlarının yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisileri, vatandaşlar ile binlerce Kapaklılı katıldı.

MEHTER GÖSTERİ SUNDU

Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Lüleburgaz Mehteran Takımı performasıyla beğeni toplarken aynı şekilde semazen gösterisi de büyük beğeni topladı.

“MİLLETİMİZ MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Programda ilk olarak MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türk Türker bir konuşma yaptı. 15 Temmuz gecesi demokrasimize darbe indirilmek istendiğini söyleyen İsmail Türker “Millet iradesinin çok açık bir şekilde karşı çıkmasıyla darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Türkiyemizin diz çökmesi, omurgasının kırılması maksadıyla şerefli Türk ordusu içine sızmış, bir takım düşman işbirlikçisi ortaya çıkmıştır. TSK içinde yuvalanmış vatan ve millet düşmanları ülkemizi kana bulamak istemiştir. Yüce Türk milletinin feraseti, cesareti ile milli iradeye sahip çıkmıştır” dedi.

79 MİLYONA SİLAH VE BOMBA ATTILAR

Darbe girişimiyle 79 milyona silah ve bomba atıldığını kaydeden Türker “15 Temmuz akşamı yaşananlar darbe girişimi olduğu kadar, kanlı ve kalleş bir terör saldırısıdır. Demokrasi uçurumdan dönülmüştür. Milletimizin kararlılığıyla temizlenmiş derin komplo çökertilmiştir. Ülkemize kastedenlerin yediğini, içtiğini burnundan getirmek hepimizin namus borcudur. Her zaman olduğu gibi bugün de MHP olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız” diye konuştu.

BEZGİN: BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLALIM

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin de programda bir konuşma yaptı. Kapaklı’da birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek “Bizler de buradayız. Saldırılarda şehit düşenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Kapaklılı hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum” dedi.

MİLLETİMİZ BAŞ VERDİ ŞEHİT OLDU

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin de konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. 15 Temmuz gecesi cuntacıların milletimize, demokrasime, milli irademize darbe girişiminde bulunduklarını söyleyerek “Bu şekilde akıl fakiri olduklarını, kansız, soysuz olduklarını tüm Türkiye’ye göstermişlerdir. O ufacık beyinleriyle her şeyi hesap kitap ettiler de Allah’ın hesabını akıl erdiremediler. Millet el ele gönül gönüle vererek sokağa döküldü. Demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıktı. Baş verdi, şehit oldu, tankların tepesine çıktı. Demirin karşısında elleri bomboş ama koskoca yürekleriyle durdular. Bu darbe girişimi, demire karşı duran koca yüreklerin darbesidir. Gece ülkesini kurtarıp, gündüz işine giden millete ise yalnızca Türk Milleti denir.”

BEZGİN TEŞEKKÜR ETTİ

Kapaklılara Demokrasi Nöbeti’ne verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Şu geçirdiğinzi sıkıntılı günlerde başkomutanımıza destek olarak gücümüze güç katan bütün parti başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizi derinden etkileyen bu birlikteliğin ülkemiz için devamını dilitorum. Başkomutanımıza suikast yapmayı ancak hayal edebilen darbecileri nefretle kınıyorum. Huzur, sevgi, birlik içinde günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Yeter ki birbirimize sevgiyle sarılalım, gençlerimize barışı aşılayalım. Bu süreç, Başkomutanımızın da dediği gibi ‘Milli birlik ve beraberlik sürecidir. Evet, millet dünya tarihine geçecek bir sivil direniş örneği segiledi ve başarılı oldu. Asıl ihtilal budur. Millete koyun diyenler bir daha düşünmeli? Türk milleti bu zafer senin. Demokrasi Bayramı kutlu olsun”

BİRLİK VE BERABERLİK FOTOĞRAFI VERDİLER

Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin konuşmasını tamamlaması sonrasında CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve MHP İlçe Başkanı İsmail Türker ile birlikte birlik ve beraberlik fotoğrafı verdi.



MANDALI BİR GRUP TARAFINDAN YUHLANDI

İlçe başkanlarının konuşması sonrasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı mikrofona geldi. Başkan Mandalı, konuşması sırasında bir grup tarafından yuhlandı.

MANDALI: ZAMAN BİRLEŞTİRME ZAMANIDIR

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Mandalı özetle şunları söyledi: “Şu an ayrıştırma zamanı değildir, birleştirme zamanıdır. Sizler 7 gecedir buradasınız. Ben de sizinle beraber olabilmek için köylerdeydim. Sevgili kardeşlerimle sadece Kapaklı merkezde değil köylerde beraber olabilmek için onlarla bu organizasyonu beraber tertip ettik. Buradaki değerli kardeşlerimizin böyle değişik manalar içerisinde bize böyle yuh çekenleri bireysek olarak affediyorum.

“GİDECEK BAŞKA BİR YERİMİZ YOK”

Bizim 15 Temmuz gecesinden itibaren gidecek bir başka yerimiz yok. Bizim Türkiyemizden başka bir alanımız yok. Ne mutlu Türküm diyene. Eğer Ulu Önder Atatürk bize bu coğrafyayı tahsis etmiş olmasaydı şu anda bu meydanlarda şu güzel organizasyonları yapmamız mümkünatı olmazdı. 8-10 askeri geçmeyen ama askerin geneline
bu suçu yüklemeye çalışan insanları da bir an önce bertaraf etmeye davet ediyorum. 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulundular. Ancak başaramadılar ve başaramayacaklar. Bundan sonra meydanlarda da olmaya devam edin”

MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN”

Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz ise Kapaklılardan meydanı boş bırakmamalarını isteyerek, Demokrasi Nöbetlerinin süreceğini söyledi. Hain darbe girişiminde şehit düşenler için Mevlid okutulması ardından ikram yapıldı. Demokrasi Nöbeti sabahın erken saatlerine kadar sürdü.
Editör: TE Bilisim