Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı’da ki görevinin 100’ncü iş gününde Kapaklı’da ki Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, Belediye Birim Çalışanları ve Kaymakamlık Birim Çalışanları ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemekte kısa bir konuşma yapan Kaymakam Gürbüz, “Kapaklı çok hızlı büyüyen bir ilçe ve bu yüzden nüfus bin kişiden daha fazla arttı. Yeni bir köy daha Kapaklı’ya katıldı diyebiliriz. Her yıl yaklaşık 4-5 bin göç alan bir ilçeyiz. Türkiye’nin çiçeği burnunda ama çok hızlı büyüyen, geleceği çok parlak bir ilçeyiz. Bu ilçeyi inşallah hep birlikte el birliğiyle büyüteceğiz.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı’da ki görevinin 100’ncü iş gününde STK’larla bir araya geldi.
GENİŞ KATILIM YAŞANDI
Önceki Akşam saat 19:00’da Parıltım Restaurant gerçekleştirilen yemek programına geniş katılım yaşandı. Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı’da ki mevcut Sivil Toplum Kuruluşları, Kapaklı Kaymakamlığı ve Belediye birim müdürleri ile çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.



100’NCÜ İŞ GÜNÜNDE YEMEK VERDİ
Kapaklı Kaymakamlığına atandığı günden bugüne toplamda 100 iş günü geçiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 100’ncü güne özel bir yemek programı düzenledi. Yemeğin ardından konuşan Kaymakam Gürbüz, Kapaklı’nın yoğun şekilde göç aldığını ve Türkiye’nin çiçeği burnunda İlçesi olduğunu ifade ederek, “Her yıl yaklaşık 4-5 bin göç alan bir ilçeyiz. Türkiye’nin çiçeği burnunda ama çok hızlı büyüyen, geleceği çok parlak bir ilçeyiz. Bu ilçeyi inşallah hep birlikte el birliğiyle büyüteceğiz. Bu ilçenin önde gelenleri olarak bu akşam sizleri buraya davet ettik ve bir araya gelerek, birbirimizi görerek fikirlerimizi paylaşalım. Kapaklı için neyin doğru olduğuna birlikte karar verelim istedik.” dedi.
“GÜZEL BİR KAPAKLI BIRAKMAK BİZE DÜŞÜYOR”
Kaymakam Gürbüz konuşmasının devamında Kapaklı’ya  yapılan yatırımlardan bahsetti. Gürbüz, “Bu tür bir araya gelişlerimizin yöneticiliğin de bir parçası olduğunu düşünüyorum. 2015 yılının başındayız ilçemize, ülkemize ve dünyaya hayırlı olmasını da temenni ediyorum. İlçemiz yeni ve her yatırımı yeni alacak. Hükümet konağı, kültür merkezleri, spor salonları, ilave okulları, özel sektörün ilave yatırımları Kapaklı’da bitmeyecek. Hep artarak devam edecek inşallah. Bize düşen ise, ilçe müdürleri, belediye meclis üyeleri, Kaymakamı ve belediye başkanı ile bize düşense bunları olabildiğince iyi yönlendirmek iyi yönetmek ve gelecek nesillere güzel bir kapaklı bırakabilmektir” ifadelerini kullandı.



“MUHTARLAR OLMADAN ADIM ATMIYORUM”
Gürbüz, muhtarların kendisi için çok önemli olduğunun altını çizerek, “Muhtarlarımız halkın içinde olduklarından dolayı benim için çok kıymetliler. Sürekli halkla beraber sorunları da bire bir teneffüs ederek yaşıyorlar ve çözümlerini de yine onlardan aldığımız duyumlara göre ciddi kararlar veriyoruz. Mahalle ziyaretleri yaptığımda muhtarlar olmadan adım atmıyorum. Sivil toplum kuruluşları da olmadan bir ilçeyi ve bölgeyi yönetmek söz konusu olamaz. Bizim sivil toplum kuruluşlarının bir özelliği de hemşeri derneklerinden oluşmaktadır. İlçemizde 90 civarında dernek var ve bunun neredeyse yarısı hemşeri derneğidir. Aslında bu Kapaklı’nın nasıl bir ilçe olduğunu da bizlere gösteriyor. Kapaklı, Türkiye’nin 4 bir tarafından insanların geldiği kendisine ikinci bir anavatan olarak gördüğü önemli bir ilçedir” şeklinde konuştu.
BELEDİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Önümüzde ki yıllarda Kapalı’yı güzel günlerin beklediği ifade ederek, “İnşallah yapılacak olan yatırımların doğru kararlarla, doğru yerlere ve doğru zamanlarda yapılması gerektiğine inanıyorum. Belediyemiz bizim en önemli iş ortağımızdır. Birlikte çalışmamız gerekiyor ve birlikte de çalışacağız. Bunun alternatifi düşünülemez. Büyükşehir belediyesi de artık bizim iş ortaklarımızdan. TESKİ’nin Kapaklı’da ki ek hizmet binası açılışında tam anlamıyla ifade edemediğim birkaç şey vardı ve bu fırsatla ifade etmek isterim. Kapaklı da son yerel seçimlerden sonra iki ciddi hüviyet değişikliği oldu. Bir tanesi Kapaklı resmi olarak İlçe oldu, bir tanesi de büyükşehir belediyesinin bir parçası metropol belediyesi oldu. Bir kültür merkezi ve okul yapılacak bu da büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak inşallah. Belediyemiz Kapaklı’da her ne yapacaksa işbirliği içinde yapacağız. Bunu ayrısı gayrısı yok. Kapaklı da güzle hizmetlerin olması dileğiyle, bu organizasyonların devam etmesi dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
GEÇMİŞTEN SÖZ ETTİ
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, Kapaklı’nın geçmişten bugüne nasıl değiştiği ve nelerin geliştiği konusunda yemeğe katılanlara bilgiler verdi.

Editör: TE Bilisim