Çerkezköy Bakış- Bakanlıktan yapılan açıklamada, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun en önemli bölümlerinden birinin Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı olduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu hattın Avrupa Birliği (AB) ile yürütülen projelerden olduğu ve Kapıkule-Çerkezköy kesiminde Bakan Karaismailoğlu'nun katılımıyla yarın ilk ray kaynağının yapılacağı bildirildi.

Projenin, AB'nin aday ülkelere tek kalemde verdiği en büyük fon miktarına sahip olduğuna dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Asya ile Avrupa kıtalarının Türkiye üzerinde demir yoluyla kesintisiz olarak bağlanmalarını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı, Çerkezköy-Kapıkule ve Çerkezköy-Halkalı olmak üzere iki kesimden oluşuyor. 152,9 kilometresi ÇE-KA kesimi kapsamında olan demir yolu hattının inşası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve AB kaynaklarından karşılanan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Kapıkule-Çerkezköy Kesimi İnşası Projesi ile gerçekleşiyor. Saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı yeni demir yoluyla yolcu taşımacılığının 4 saatten 1 saat 36 dakikaya, yük taşımacılığının ise 6,5 saatten 3 saate düşürülmesi hedefleniyor."
Hızlı tren için ilk raylar döşeniyor

“GURUR DUYUYORUZ”

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 8 Haziran’da ilk ray kaynak törenini Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleri ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut un katılımları ile gerçekleştiriyoruz. Yatırımlarımız ve vizyonumuzla artık ülke sınırlarını aşan projelerin de içerisinde yer alıyoruz. Çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğimiz Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule kesimi inşası projesinde ilk ray kaynak törenini de bu kapsamda gerçekleştiriyor olmaktan gurur duyuyoruz.

Editör: TE Bilisim