Çerkezköy Bakış - İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Enez Kaplan, TBMM Başkanlığı’na,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

“BAŞKA İLAÇ GRUPLARI DA ÖDEME KAPSAMINDAN ÇIKARILACAK MI?”

52 ilacın ödeme listesinden çıkarıldığını belirten Kaplan, “Geri ödeme listesinden çıkarılan ilaçlar arasında vatandaşların en çok kullandığı ağrı kesici, kas gevşetici, iltihap giderici spreylerin bulunuyor. 52 ilacın bedeli ödenecek ilaçlar listesinden neden çıkarıldı. Başka ilaç grupları da ödeme kapsamından çıkarılacak mı?” diye sordu.
Kaplan, SGK’ya her ay primini ödediği halde, geri ödeme kapsamından çıkarılan ilaçların bedellerini eczanelerin reçete sahiplerinden tahsil ettiğini, bu durumun ekonomik anlamda vatandaşlara yük olduğu belirtti. Eşdeğer ilaç taban fiyat uygulamasının da yüzde 5’e düşürüldüğünü, oluşan fiyat farkının vatandaşın cebinden çıkacağının anlaşıldığını belirten Kaplan, bu durumun gerekçesini ve vatandaşa ne gibi yansımaların olacağını da sordu.

“BU SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HERHANGİ BİR ÇALIŞMANIZ VAR MIDIR?”

Sağlıkta reform yapıldığının söylendiğini ancak muayene ve ilaç katkı paylarının yüksek meblağlar tuttuğunu söyleyen Kaplan, halkın bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti. Aynı zamanda Devlet Hastanelerinden telefonla alınan randevuların verimli olmadığını, hatta zaman zaman randevu sistemine dahi girilemediğinden bahseden Kaplan, bakan Bilgin’e “tüm bu sorunların çözümü için herhangi bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

Editör: TE Bilisim